Avantis i ledningen?

Lördag kväll på Gävle och sedan breddtrav på Hagmyren på söndag. Bäst chans kanske Avantis Red Witch och Leia Skywalker har. Spets och slut kan bli lösningen för Avantis om hon känns fin.

”Hon är lite knepig att hålla fräsch på vintern med hakar och kommer att ha en klar fördel av sommarbanorna. Hon gick okey som trea senast, men jag tror att hon behöver det här loppet för att komma igång på riktigt. Känns hon fin kör jag i ledningen som jag borde ha en bra chans att få. Är hon inte riktigt spänstig kör jag i ryggar”, säger Tomas Pettersson som är hemma medan tränaren Jenni H Åsberg åkt på semester med klanen Åsberg till Kreta.

Först styr dock Tomas egentränade Viggo Frontline i ett riktigt styrkeprov på Gävle.

”Han höll bra utanpå ledaren senast och jag tror att han klarar distansen. Han är stark och rejäl och borde ha en hygglig chans om det stämmer med positionerna. Det är någon bra med, men med lite klaff borde vi kunna ta en pallplats.”

På Hagmyrens breddtrav får Jan Schön förtroendet att sitta upp bakom Leia Skywalker som är i poängnöd och behöver bygga upp självförtroendet. Hon spurtade bra senast på Rättvik och formen borde vara på rätt väg. Nu är inte motståndet allt för blodigt.

Jan Schön kör också Paymeback Rivner som behöver något lopp för att komma i toppform.