Bra läge för Alan

Alan Wadd har kanonläge idag på Bollnäs. På söndag debuterar Avantis Red Witch i monté på Romme där även Kimbee Crown gör ett nytt försök att gå felfritt. Igår gick Ella Pace och My Gifted My godkänt på Bergsåker.

Alan Wadd startar från bricka ett. Men Tomas Pettersson släpper förmodligen ledningen om han får en hygglig rygg att gå i.

”Jag tycker att han verkar lite vek. Senast gick han i spåren 300 meter, men kastade sedan in handduken. Men det är en i grunden bra häst och kan vi bygga upp självförtroendet med lite snällare lopp kan det bli riktigt bra.”

Alan kommer att gå med huva, helstängda kupor och jänkarvagn.

Igår på Bergsåker blev My Gifted My trea medan Ella Pace blev oplacerad efter att ha suttit fast med massor av krafter kvar.

”Båda gick riktigt bra. Giffe sköt till rejält på slutet och Ella körde jag nog väl passivt med. Hon hade allt kvar över mål”, säger Tomas.

På söndag äntrar Jenni H Åsberg Avantis Red Witch som provats i några jobb under sadel och verkar trivas med monté. Hon har haft problem att hålla sig i trav med voltstart, men tar det förhoppningsvis lite lugnare när hon slipper en vagn bakom sig. Från bakspår på tillägg kan det gå vägen. I så fall hävdar hon sig väl i den klass hon är och Jenni brukar vara bra på att bedöma tempot och se till att det finns krafter kvar på upploppet.

Kimbee Crown galopperade i stalldebuten för Tomas i en lite trång situation.

”Jag testade lite efter det och tyckte att han travade bra även i kurvorna där han haft lite problem tidigare. Jag tror att han är bra i ordning, men det gäller i första att köra felfritt. Lyckas jag med det ska han duga en bit”, säger Tomas.