Bra läge för Röda Häxan

Avantis Red Witch har spår fem bakom bilen i ett stolopp som hon står bra inne idag på Rommes lunchtrav. Det kan bli spets och slut. Men det finns vissa frågetecken.

”Vi var lite besvikna på henne senast, men jag tror att det berodde på att vi gjorde lite fel med skor och brodd. Normalt ska hon vara med och göra upp om segern idag. Hon har tränat bra, men vi är lite osäkra på formen”, säger Tomas Pettersson.

På söndag kör Bollnäs breddtrav och Viva Frontline har fått perfekt läge bakom bilen på kortdistans. Senast galopperade hon omotiverat in på upploppet. Det har blivit galopper i de senaste fyra starterna och Jenni H Åsberg får koncentrera sig på att hålla henne i trav.

”Lyckas hon med det borde hon vara en av dem som kan vinna det här loppet”, säger Tomas.

Vinner gör knappast Truelove Frontline som gör comeback efter behandling. Hon har fått bakspår och Helena Ehn får köra i ryggar och spurta på slutet om det finns något kvar att köra med.

Under jul- och nyårshelgerna blir det lugnt på startfronten för #asbergpetterssontrav. Tomas och Jenni önskar tillsammans med alla andra som jobbar i stallet en riktigt God Jul & Gott Nytt År!