Debut för Sidney Crosby

Sidney Crosby, med hedersmärren Laura Frontline som mamma, gör debut i ett treåringslopp på Romme imorgon kväll. På söndag gör Quantum Estelle comeback på Gävle efter lång frånvaro från tävlingsbanan. Avantis Red Witch startar tätt och kan ta spets på Romme.

Sidney Crosby har trimmat på ganska ordentligt efter årsskiftet och blir först ut av treåringarna. Tomas Pettersson tyckte att de treåringslopp han sett hittills inte varit alltför blodiga och valde att starta istället för att köra ett snabbjobb till.

”Jag vet inte om han är redo för några stordåd. Han har gått två banjobb i 22-tempo och jag tänker inte pressa honom för hårt. Vi har ett bra smygläge och han har visat en bra uppfattning så här långt”, säger Tomas Pettersson som har svårt att bedöma chanserna i E3-Bonusloppet för debutanter.

Avantis Red Witch startar tätt och tycks tåla det. Senast gjorde hon ett bra lopp som femma och Tomas kommer att ladda för ledningen.

”Per Nordlunds True Vision har spår innanför och är också startsnabb. Men hon kan bli lite het och jag hoppas att Per har vett att släppa över medeldistans. Får vi ledningen bör hon vara med i segerstriden.”

På söndag gör Quantum Estelle, som inte startat sedan den sista augusti förra året comeback. Hon har haft muskelproblem och infektioner men nu gått ett 21-jobb på ett bra sätt. Tomas äger henne tillsammans med Jenni H Åsberg och de har inga krav på henne.

”Vi hoppas att det går att tävla en säsong till och hon känns stark och fin. Men om det inte fungerar får hon bli mamma istället.”