Fidusar torsdag och fredag

Viva, Adda och Attila Frontline och Ella Pace på Bollnäs i morgon och Ajlexes Leif på Romme på fredag kväll. Inga favoriter, men som kan vara långt framme med lite flyt.

Viva Frontline gör comeback efter att ha haft problem med halsen. Hon har tränat bra och hon ser ut att ha en lämplig uppgift på papperet. Viva är rankad etta i programmet, men Tomas Pettersson ligger lite lägre:

”Det ser billigt, men det finns nog några som står 20 meter bakom som kan bli för svåra.”

I loppet efter möts Adda och Attila Frontline. Bäst chans har Attila som körs av Jenni H Åsberg, medan Tomas tar hand om Adda som kan vara lite het. 

”Både borde vara lite bättre nu när de fått några lopp i kroppen. Men de måste visa bättre resultat innan de går att de ska vara med och slåss om segern.”

Ella Pace har inte startat på ett tag. Hon har behandlats och fått ladda om. Hon har inte gått något banjobb inför den här starten och behöver förmodligen något lopp i kroppen innan toppformen är på plats. Dessutom har hon ett tråkigt startspår långt ut på vingen bakom startbilen.

På fredag kväll har Ajlexes Leif, som vann i senaste starten i ledningen, läge för spets igen på Romme. Den här gången i ett treåringslopp med betydligt mer meriterade kullkamrater 20 meter bakom. 

”Han har gått bra i alla starter och det var skoj att han fick vinna senast. Det är tuffare nu, men han utvecklas hela tiden och det ska bli skoj att se hur långt han duger mot det här motståndet”, säger Tomas Pettersson.