Full bil till Valla

Imorgon onsdag fylls Sluggos fyrahästars buss för färd till Solvalla med Kronbruden, My Gifted My, Barry och Allan Wadd. Alla med chans till framskjutna placeringar. På fredag kan Ella Pace bli trea, fyra på Romme.

Kronbruden var alldeles för laddad senast i voltstart och det blev galopp från start. Nu väntar bilstart och bra läge på kortdistans. Därför chansar Tomas Pettersson med helstängt igen.

”Från autostart borde det gå bra. Hon borde få ett bra lopp och vara en bit fram.”

My Gifted My provar Jenni H Åsberg i monté. Han har gått något sådant lopp tidigare, men då var han inte riktigt frisk. Nu har han tränat ganska mycket under sadel och står bra inne i loppet. Det blir ett intressant försök.

Barry Wadd har bra form och hållit sig i trav i de senaste starterna och därmed har det blivit framskjutna placeringar. Senast satt han invändigt med krafter kvar i mål. Nu har han springspår, men han är inte så startsnabb.

”Jag hoppas att vi kommer hyggligt till från början och att han håller sig i trav. Då kan det bli spännande”, säger Tomas.

Allan Wadd vann i tränardebuten för stallet utan att vara på topp. ”Han har känts piggare efter det i träningen, från bakspår nu hoppas jag att vi kan spara speeden länge. Då kan han nog vara ganska långt fram i det här loppet.”

På fredag kväll är det dags för Romme för Ella Pace som gick bra som trea senast efter att ha varit borta ett tag. Nu väntar ganska tufft motstånd och dåligt läge.

”Men hon är på rätt väg och borde vara bättre än förra gången så vi kanske kan bli trea, fyra. Då är jag nöjd”, säger Tomas.