Kronbruden först ut i år

Kronbruden har ett hyggligt läge på Gävles lunchtrav idag. På fredag är det dags för Paymeback Rivner, Avantis Red Witch, Kimbee Dream och Viggo Frontline på Bollnäs. Allihop har platschans.

Kronbruden har gått rätt skapligt utan att vinna särskilt ofta. Hon håller hygglig form och kan få ett bra lopp från spår två på tillägg.

”Kommer vi bland de tre första är jag helnöjd”, säger Tomas Pettersson på väg mot Gävle.

På fredag kör han först Paymeback Rivner som kom tillbaka bra efter galopp senast.

”Formen är på väg uppåt, men vi fick ett riktigt dåligt läge och behöver tur med bra fart på tillställningen och bra ryggar. Då kan hon vara på plats.”

Avantis Red Witch håller hygglig form och var bra senast på Romme då hon satt fast. Voltstart är dock ett riktigt lotteri med henne. Hon har gått iväg några gånger, men varit helt hopplös i några andra försök.

”Loppet var så lämpligt att vi bestämde oss för att prova eftersom det är på hemmaplan. Håller hon sig i skinnet från början borde vi kunna vara med och slåss om de första platserna.”

Kimbee Dream och Viggo Frontline har båda varit borta ett tag och behöver sannolikt ett lopp i kroppen innan formen är på topp. Kimbee Dream har fått ett bra smygläge.

”Jag kommer att ta det försiktigt och köra till slut om han har några krafter kvar. Han är nog inget vinstbud den här gången och det är nog samma sak med Viggo. Han har bra grundkapacitet, men jag ligger lågt den här gången.”, säger Tomas.