Nyheter

Bra chanser på Romme

Ella Pace, Avantis Red Witch och Kimbee Dream till start ikväll på Romme. Alla tre har bra chans och Tomas Pettersson hoppas att han och Jenni H Åsberg åker hem med åtminstone en seger.

Ella Pace står bra inne i ett stolopp med inte allt för hårt motstånd. Förra gången körde Tomas fast och hon gick i mål med allt sparat.

”Hon känns fin och även om hon behöver snälla lopp tror jag att vi kan vara med en bit fram den här gången”, säger Tomas.

Avantis Red Witch provade monté för första gången, men hon gillar inte voltstart och det blev en stor galopp direkt. Sedan gick hon bra och formen går inte att klaga på och läget är nu perfekt bakom bilen.

”Jag kommer att prova för att ta ledningen och där brukar hon trivas. Går det som jag tänkt bör vi vara bland de tre första över mållinjen.”

Kimbee Dream vann senast säkert i monté och har en stigande formkurva. Nu har han bra läge bakom bilen och inte så hårt motstånd. Tomas är dock lite osäker på hur han fungerar med autostart och kortdistans.

”Vi får se var vi hamnar. Men stämmer det på vägen ska han kunna vinna det här loppet. Det gäller för alla tre idag. Stämmer det någorlunda borde vi kunna åka hem med åtminstone en seger”, säger Tomas när han plockar ur diskmaskinen på lördagsmorgonen.

Bra läge för Alan

Alan Wadd har kanonläge idag på Bollnäs. På söndag debuterar Avantis Red Witch i monté på Romme där även Kimbee Crown gör ett nytt försök att gå felfritt. Igår gick Ella Pace och My Gifted My godkänt på Bergsåker.

Alan Wadd startar från bricka ett. Men Tomas Pettersson släpper förmodligen ledningen om han får en hygglig rygg att gå i.

”Jag tycker att han verkar lite vek. Senast gick han i spåren 300 meter, men kastade sedan in handduken. Men det är en i grunden bra häst och kan vi bygga upp självförtroendet med lite snällare lopp kan det bli riktigt bra.”

Alan kommer att gå med huva, helstängda kupor och jänkarvagn.

Igår på Bergsåker blev My Gifted My trea medan Ella Pace blev oplacerad efter att ha suttit fast med massor av krafter kvar.

”Båda gick riktigt bra. Giffe sköt till rejält på slutet och Ella körde jag nog väl passivt med. Hon hade allt kvar över mål”, säger Tomas.

På söndag äntrar Jenni H Åsberg Avantis Red Witch som provats i några jobb under sadel och verkar trivas med monté. Hon har haft problem att hålla sig i trav med voltstart, men tar det förhoppningsvis lite lugnare när hon slipper en vagn bakom sig. Från bakspår på tillägg kan det gå vägen. I så fall hävdar hon sig väl i den klass hon är och Jenni brukar vara bra på att bedöma tempot och se till att det finns krafter kvar på upploppet.

Kimbee Crown galopperade i stalldebuten för Tomas i en lite trång situation.

”Jag testade lite efter det och tyckte att han travade bra även i kurvorna där han haft lite problem tidigare. Jag tror att han är bra i ordning, men det gäller i första att köra felfritt. Lyckas jag med det ska han duga en bit”, säger Tomas.

Fem till start på Bollnäs stortrav

Avlöningshelg är lika med en extra V75-omgång för ATG. Den här söndagen är det Bollnäs som fått äran att köra loppen. Tomas Pettersson och Jenni H Åsberg har fem till start: Kimbee Dream, Whynot Me, Kimbee Crown samt Kronbruden och Make My Day som möts i sista loppet.

Tävlingarna inleds med monté där Jenni ska rida Kimbee Dream som gått bra tidigare under sadel. Nu har han varit lite seg i några starter, men tränar bra och formen borde vara uppåtgående.

”Han har trivts med monté även om det blivit någon galopp. Men så länge han inte visat riktig form får vi nog ligga lågt med segerfunderingarna”, säger Tomas.

Whynot Me slipper voltstart på i V75ans femte avdelning. Men har istället fått spår elva bakom bilen.

”Han bör gå felfritt den här gången. Men även om han utvecklats bra har jag svårt att tro att han ska ha med segerstriden att göra från det här läget och med det motstånd som bjuds.”

Kimbee Crown, som gör debut i Tomas tränarregi har också haft otur i spårlottningen och startar längst bak och längst ut bakom bilen i det långlopp som utgör V75-avslutningen.

”Han var fin när han kom in i träning från Timo Nurmos och har tuffat på i backen, men inte gått i något snabbjobb. Han är alltså inte vässad och det här blir ett test för oss. Han är visat kapacitet förut och jag tror att han kan springa med brodd. Men från det här läget ligger jag lågt.”

Dagen avslutas med att Kronbruden och Make My Day möts från tillägg i ett lopp med bara en häst på start. Kronbruden har fått springspår och Make My Day vanskliga fjärdespår, men har nog ändå bäst chans med Jenni i sulkyn.

”Hon har gått några skapliga lopp och är bra i ordning och borde duga en bit. Kronbruden är knepigare, hon tränar bra men har diffus form. Vi får se om hon kan hitta stilen. Vi provar norskt huvudlag för första gången nu”, säger Tomas Pettersson.

Vagn bättre än sadel?

My Gifted My provade monté senast. Det gick inte bra. Idag går det förhoppningsvis bättre på Gävles lunchtrav när han ska dra sulky som vanligt igen.

”Jag vet inte varför han var dålig i montéloppet. Han kanske helt enkelt inte gillade det. Han känns fin och har bra läge idag”, säger Jenni H Åsberg.

Tomas Pettersson kör och från spår ett kan det bli spets. Men Jenni är lite osäker på hur det kommer att gå.

”Med tanke på insatsen senast kan jag inte lova något. Men vid sunda vätskor borde han vara ganska långt framme i det här loppet.”

Barry ut i hetluften

Kimbee Dream idag på Romme och Barry Wadd imorgon på Solvalla. Den förstnämnda har en vettig uppgift, medan Barry hade otur i spårlottningen och får inrikta sig på fina pengar.

Kimbee Dream gjorde comeback på en dålig bana senast och gick skapligt. Han borde vara bättre nu och har spår ett i tilläggsvolten.

”Jag tycker det ser ut som en lämpligt uppgift och att vi borde vara med i segerstriden”, säger Tomas Pettersson

Barry Wadd går ut i Margaretas tidiga unghästserie på Solvalla med hela 300 000 i första pris. Motståndet är tufft, men som Barry gick senast hade han kanske haft en segerchans om han haft lite större tur i spårlottningen. Nu blev det spår 8 bakom bilen och Tomas tar ner förväntningarna:

”Det är lite för tätt mellan starterna. Men han står bra inne och det ska bli spännande, men från det här läget får jag ta det lugnt från start och försöka slå några till slut. Vi ändrar inget jämfört med förra starten.”

Gossip´s Lord provar volt

Först lunch i Bollnäs och sedan kväll på Solvalla. Så ser det ut imorgon tisdag dör först Gossip´s Lord och Viggo Frontline startar i Bollnäs. Sedan åker Make My Day och Alliss Wadd till Stockholm. På onsdag får Why Not Me göra resan till Bergsåker.

Gossip´s Lord har varit borta ett tag. Han har varit snorig till och från, men nu tränat ett bra tag och känns fin. Tomas och Jenni ligger dock lågt inför starten på Bollnäs. Dels för att Gossip´s Lord säkert behöver vara något lopp i kroppen för att vara på topp, dels för att han tidigare varit notoriskt opålitlig i voltstart.

”Vi hoppas att han lugnat ner sig som valack och tyckte att det vara värt att prova på hemmaplan. Jag hoppas att han håller sig på benen i början, sedan får vi se hur det går”, säger Tomas Pettersson.

Viggo Frontline gjorde ett bra lopp på tung bana i sin comeback senast och borde vara ännu bättre nu. Han står lite hårt inne i loppet, men motståndet är inte det värsta som skådats på Bollnäs. Några hyggliga, men också ett några statister och Viggo borde tillhöra de bättre.

Make My Day skötte sig bra i senaste starten som tvåa senast och borde vara ännu bättre nu om hon håller sig i trav.

”Loppet ser ihåligt ut för att vara på Valla. Hittar vi bara ner i banan och hon sköter sig borde vi kunna vara bland de tre första”, säger Tomas.

Alliss Wadd har inte levt upp till sina tidigare fina resultat i de senaste starterna. Tomas hoppas att hon är bättre nu och att han snirkla sig fram.

”Hon är ett platsbud i första hand.”

Why Not var duktig när han vann senast på Solvalla med 20 meter. Det var en månad sedan eftersom det inte har inte funnits någon passande uppgift för honom. Nu startar han i ett fyraåringslopp på Bergsåker med bara nio hästar, varav åtta på start.

”Sköter han sig och travar hela vägen ska vi vara med och göra upp om segern”, säger Tomas Pettersson

Koncentration till Runemo gård

Efter många års ansvar för Frontlinehästarna som står i Änga utanför Bollnäs har Tomas Pettersson bestämt sig för att enbart träna hästar som står uppstallade på Runemo gård.

”Jag tror att det var 2006 som jag tog tränaransvaret för Ängahästarna. Det har fungerat bra genom åren och jag hoppas på ett fortsatt bra samarbete med bröderna Holmqvist som ju har hästar även i Runemo”, säger Tomas.

Tomas och Jenni H Åsberg har tillsammans ett 30-tal hästar i träning på Runemo gård.

Full bil till Valla

Imorgon onsdag fylls Sluggos fyrahästars buss för färd till Solvalla med Kronbruden, My Gifted My, Barry och Allan Wadd. Alla med chans till framskjutna placeringar. På fredag kan Ella Pace bli trea, fyra på Romme.

Kronbruden var alldeles för laddad senast i voltstart och det blev galopp från start. Nu väntar bilstart och bra läge på kortdistans. Därför chansar Tomas Pettersson med helstängt igen.

”Från autostart borde det gå bra. Hon borde få ett bra lopp och vara en bit fram.”

My Gifted My provar Jenni H Åsberg i monté. Han har gått något sådant lopp tidigare, men då var han inte riktigt frisk. Nu har han tränat ganska mycket under sadel och står bra inne i loppet. Det blir ett intressant försök.

Barry Wadd har bra form och hållit sig i trav i de senaste starterna och därmed har det blivit framskjutna placeringar. Senast satt han invändigt med krafter kvar i mål. Nu har han springspår, men han är inte så startsnabb.

”Jag hoppas att vi kommer hyggligt till från början och att han håller sig i trav. Då kan det bli spännande”, säger Tomas.

Allan Wadd vann i tränardebuten för stallet utan att vara på topp. ”Han har känts piggare efter det i träningen, från bakspår nu hoppas jag att vi kan spara speeden länge. Då kan han nog vara ganska långt fram i det här loppet.”

På fredag kväll är det dags för Romme för Ella Pace som gick bra som trea senast efter att ha varit borta ett tag. Nu väntar ganska tufft motstånd och dåligt läge.

”Men hon är på rätt väg och borde vara bättre än förra gången så vi kanske kan bli trea, fyra. Då är jag nöjd”, säger Tomas.

Make My Day på Romme

Galopper på upploppet i de senaste två starterna vilket resulterat i att en seger och en andraplats gått upp i rök. Men ny har Make My Day laddat i en dryg månad och gör ett nytt försök på Romme idag.

”Hon har tränat bra och har ett hyggligt smygläge. Håller hon sig bara på benen ska hon kunna vara med där framme”, säger Tomas Pettersson som kör Jenni H Åsbergs häst.

Kronbruden först ut i år

Kronbruden har ett hyggligt läge på Gävles lunchtrav idag. På fredag är det dags för Paymeback Rivner, Avantis Red Witch, Kimbee Dream och Viggo Frontline på Bollnäs. Allihop har platschans.

Kronbruden har gått rätt skapligt utan att vinna särskilt ofta. Hon håller hygglig form och kan få ett bra lopp från spår två på tillägg.

”Kommer vi bland de tre första är jag helnöjd”, säger Tomas Pettersson på väg mot Gävle.

På fredag kör han först Paymeback Rivner som kom tillbaka bra efter galopp senast.

”Formen är på väg uppåt, men vi fick ett riktigt dåligt läge och behöver tur med bra fart på tillställningen och bra ryggar. Då kan hon vara på plats.”

Avantis Red Witch håller hygglig form och var bra senast på Romme då hon satt fast. Voltstart är dock ett riktigt lotteri med henne. Hon har gått iväg några gånger, men varit helt hopplös i några andra försök.

”Loppet var så lämpligt att vi bestämde oss för att prova eftersom det är på hemmaplan. Håller hon sig i skinnet från början borde vi kunna vara med och slåss om de första platserna.”

Kimbee Dream och Viggo Frontline har båda varit borta ett tag och behöver sannolikt ett lopp i kroppen innan formen är på topp. Kimbee Dream har fått ett bra smygläge.

”Jag kommer att ta det försiktigt och köra till slut om han har några krafter kvar. Han är nog inget vinstbud den här gången och det är nog samma sak med Viggo. Han har bra grundkapacitet, men jag ligger lågt den här gången.”, säger Tomas.