Stall Pettersson till start
Läs vilka hästar Stall Pettersson har till start den kommande veckan:

» Kommande starter
Tomas på Twitter

Vinst för Kimbee Dream igen?

Idag lunchtrav på Hagmyren där Kimbee Dream startar mot beskedligt motstånd igen. Doyoucash Inn och Abraham Frontline har också hyggliga möjligheter att vara med i segerstriden. Imorgon Solvalla R.K. Rapida, My Gifted My, Avid Frontline och Kronbruden och på lördag har Victor Frontline en lämplig uppgift på Gävle.

På Hagmyren börjar det med Doyoucash In som har stora fartresurser, men också lätt för att galoppera. Senast blev det galopp med andraplatsen klar i ett V75-lopp på Solvalla på Kriteriesöndagen. Tomas Pettersson tror att det ska gå vägen den här gången:

”Han känns jättefin i ganska lugn träning efter senaste starten. Jag har lagt på pg-skor och hoppas att det ska göra honom stabilare. Det är några bra hästar med, men håller han sig i skinnet ska han vara bland de tre första i det här loppet.”

Abraham Frontline har blivit behandlad och sedan trimmat på och gick ett snabbjobb i 20-tempo på Bollnästravet tillsammans med Avid Frontline i förra veckan. Dagens uppgift ser lämplig ut på papperet. Det är ett par, tre hästar som kan göra upp om segern och Abraham är en av dem enligt Tomas.

Kimbee Dream vann ett comebacklopp senast och nu startar han mot samma typ av motstånd igen. 

”Han har ju betett sig konstigt och galopperade i ett antal lopp så vi blev tvungna att kvala. Han känns jättefin och formen är bra. Vi tänkte att han kunde få starta i ett billigt lopp igen för att få upp självförtroendet. Håller han sig bara i trav har en bra segerchans.”

På fredag eftermiddag är det Solvalla som gäller och R.K. Rapida som vann senast trots att hon var lite knackig och därför fått en tids vila och behandling har fått bakspår bakom bilen.

”Jag tror att det är ett ganska bra läge. Hon känns jättefin i jobben och med lite draghjälp ska hon vara med i segerstriden”, säger Tomas.

My Gifted My vann ett comebacklopp senast på Bollnäs efter en rad sämre prestationer. Nu är motståndet betydligt tuffare och från tillägg får han smyga med och ta den placering som går. Formen verkar på väg uppåt.

Avid Frontline har också fått en liten vila och behandling och var jättefin i förra veckans banjobb och ska kunna vara en bit fram på Valla även om det kan bli svårt att vinna.

Kronbruden var på väg att lämna stallet när hon plötsligt började gå bra igen. Senast satt hon fast med krafter kvar på Bollnäs.

”Hon är på rätt väg och står bra inne, stona på tillägg verkar inte vara några monster. Ägaren tyckte att det var en rolig grej att starta på Valla och vi får se hur långt det räcker.”

Kronbruden kommer att gå barfota runt precis som My Gifted My och Avid Frontline.

Det innebär att Tomas, som kör ett antal lopp på Romme på fredagskvällen och får skynda sig från Solvalla,  har jobb att göra med att slå på skor på lördag morgon. Då åker Jenni H Åsberg till Gävles breddtrav för att rida  Victor Frontline.  Första montéloppet för Victor gav en fjärdeplats och Tomas tror att det kan bli vinst nu.

”Jenni var nöjd med honom i loppet i måndags och det känns som att han fått dålig utdelning i de senaste starterna. Motståndet verkar ganska tunt här.”

 

Hyggliga chanser på Bollnäs och Rättvik

Lunchtrav  på Bollnäs och Rättvik måndag och tisdag och Tomas Pettersson och Jenni Åsberg har en del hyggliga chanser. Happy Celebration, Gossip´s Lord och Avantis Red Witch verkar var de som har bäst möjligheter att vinna. Men Like A Boeing, Victor Frontline och Make My Day kan också vara en bit fram om det stämmer.

Det är bedömningen från Tomas och Jenni när de är på väg hem från Göteborg och Jennis succé med dubbla segrar i monté-SM på Åby under lördagen.

Tillbaka i vardagen börjar det med att Like A Boeing och Victor Frontline möts i första loppet på Bollnäs. Tomas kör Boeing och Jenni Victor som båda fått spår långt ut på vingen i första ledet.

Boeing har varit sjuk och inte startat sedan sista augusti då han klappade igenom. Förklaringen var en rejäl förkylning som det tagit ett tag att bli kurerad från.

”Jag hoppas att han gör ett bra lopp nu. Han har tränat bra, men från spår åtta bakom bilen har jag inte allt för stora förhoppningar. Det viktiga är att han kämpar hela vägen. Han kommer att gå med skor”, säger Tomas Pettersson.

Victor Frontline gick godkänt på Bollnäs senast. Han hade inte startat på ett tag och gick en bra tid. Han  har spåret innanför Boeing och den i stallet som på förhand har lite bättre möjligheter till en framskjuten placering enligt Tomas. Det blir barfota runt om igen och kanske jänkarvagn.

Make My Day var också förkyld efter senaste starten i senaste starten där hon var blek. Nu har hon fått ett risigt utgångsläge och behöver sannolikt lopp i kroppen. Hon tränar bra, men är svårbedömd precis som Boeing. Det blir skor på.

I det sjunde loppet möts Lovely Star och Happy Celebration. Happy har gått bra och dragit på sig en hygglig prissumma i treåringsloppen och har inte alldeles lätt att hitta lämpliga uppgifter. Hon har ordentlig fart i kroppen, men också lätt för att galoppera. Från bakspår på 20 meters tillägg kan det bli knepigt att ta sig fram. Men Tomas tror ändå på en viss segerchans:

”Kapacitetsmässigt och med den form hon är i borde hon kunna vinna ett sådant här lopp om det stämmer på vägen. Det kan bli så att hon går med skor den här gången.”

Lovely har gått skapligt i de senaste två starterna. Förra gången fick hon gå för tidigt i spåren och stumnade på slutet. Hon kommer att gå med skor. ”Kan Jenni spara speeden kan hon vara en bit fram.”

Kontur är en fin tvååring efter Varenne som kommer att gå premielopp på Bollnäs och han ska inte ha några problem att bärga sin premie på 20 000 kronor.

På Rättvik börjar det med Gossip´s Lord som satt fast och blev fyra på Solvalla i den senaste starten med ganska mycket krafter kvar. 

”Efter en del strul i år kan han nog visa sin riktiga kapacitet nu och de är läge för ett mer offensivt upplägg. Quito Lane som har spåret innanför kan bli svår att ta sig förbi, men han är klar andrahäst i loppet”, säger Tomas som kör Jennis träning som kommer att gå med skor och vanlig vagn.

Avantis Red Witch som också finns på Jennis lista har kvalat in i Maharajahs stoseriefinal på Gävle och behöver loppet på Rättvik inför det loppet. Från spår två bakom bilen kan det mycket väl bli spets och slut även om hon får behålla skorna på den här gången.

 

Ella och Viva möts på Gävle

I kväll möts Ella Pace och Viva Frontline i ett fyraåringslopp för ston på Gävle. I morgon kväll ska Whynot Me prova lyckan över långdistans på Romme.

Ella har dragit turlotten i spårlotteriet och fått nummer två bakom bilen. Hon spurtade riktigt bra senast och verkar vara på väg uppåt. Jenni H Åsberg kör och Ella har chans att vara på pallen, tror Jenni, som också tränar.

Tomas Pettersson sitter upp bakom sin träning Viva Frontline som har svårt att hålla sig i trav, men är snabb när hon gör det.

”Vi behåller skorna på den här gången och hoppas att hon kan hålla sig i trav från bakspår. Gör hon det kanske vi kan smyga med till en plats”, säger Tomas.

Läget är ungefär det samma för Whynot Me på Romme. Många g i resultatraden, men bra fart i trav. Senast höll han sig i trav, men var lite seg.

”Han är fin i träningen och borde kunna göra ett bra lopp. Jag tror att långdistans ska passa honom bra”, säger Tomas.

 

Leif och Barry till Rättvik

Fredagskvällen på Rättvik och lördag kväll på Bollnäs. Tomas Pettersson kör Ajlexes Leif och Barry Wadd i Rättvik, medan Jenni H Åsberg får hoppa upp bakom My Gifted My, Victor Frontline och Kronbruden på Bollnäs eftersom Tomas åkt till Skellefteå för att köra Selma Töll på V75.

Det rullar på bra för stallet. Den hyggliga helgen på Solvalla följdes upp med en andraplats för Alliss Wadd och seger för Kimbee Dream på Gävle i måndags. Tomas och Jenni har kommit upp i två miljoner inkört i år och därmed redan slagit förra årets resultat med råge och det med betydligt färre starter.

På fredag har Tomas två halvchanser med Ajlexes Leif och Barry Wadd.

Leif var nära att vinna i ledningen senast, men fick ge sig för Lyckans Star som är med igen och dessutom från mycket bättre läge. Leif får gå bakifrån den här gången och förmodligen för första gången springa en bit ute i spåren när det ska avgöras.

”Jag har varit nöjd med honom i hans tre starter så här långt och han verkar bli bättre och bättre för varje start. Han kommer säkert att vara med en bit fram igen. Känns det bra får vi försöka hitta bra ryggar och dra på sista biten.”, säger Tomas.

Upplägget blir det samma med Barry Wadd som står med 20 meters tillägg. Den senaste starten var ett fall framåt. Barry höll sig i trav och gick bra som fyra. Nu möter han ganska bra hästar igen.

”Det kan bli svårt att vinna, men han är inte så tokig. Vi får se hur det känns och köra efter det.”

På Bollnäs börjar det med My Gifted My som hamnat i poängnöd och är med i ett comebacklopp från tillägg. 

”Det kan nog vara bra att han får gå bakifrån. Han har gått lite väl mycket i ledningen och senast vek han ju sig i den positionen. Det känns som att han är på gång i träningen.”

Victor Frontline var seg i den senaste starten som var i monté. Han fick ta det lugnt någon vecka efter den starten och har tränat bra efter vilan.

”Jag tror att formen är som tidigare, innan montéloppet. Han har tränat bättre än han tävlat”, säger Tomas.

Kronbruden gick rätt så bra senast från ett svårt läge. Nu har hon dåligt läge igen. Hon verkar vara på rätt väg och kan nog tjäna pengar igen i det här stoloppet.

Kronbruden kommer att gå barfota för första gången och det blir barfota runt om även för My Gifted My och Victor Frontline.

Efter Valla kommer Gävle

En på det hela taget hygglig helg på Solvalla följs av Gävle på måndagskvällen där Alliss Wadd har en bra chans och där Adore Sutola går ut i monté igen och Kimbee Dream hoppas kunna samla poäng för större uppgifter.

Starterna under Kriteriehelgen visar att hästarna är i bra form. Mot ganska hårt motstånd blev det tredjeplatser för Front och Ella Pace,  Gossip´s Lord blev fyra och Viggo Frontline sexa. Tyvärr ställde galopper till det för Happy Celebration som hoppade i början och sedan fullföljde bra utan att Tomas Pettersson krävde något av henne och för Doyoucash Inn som galopperade bort en klar andraplats sista 50 på upploppet.

”Hästarna har gått bra. Det var riktigt surt med upploppsgaloppen. Han är väldig känslig”, säger Tomas på väg hem från Soklvalla.

Jenni H Åsberg vann lördagens första lopp i ett högt doterat montélopp med Per Linderoths Donners AM och på Gävle har hon chans att upprepa den bedriften med sin egen Adore Sutola som inte startat på ett tag. Han står bra inne i montéloppet, men möter ganska hårt motstånd och Jenni är nöjd om han gör ett bra lopp.

Alliss Wadd, som tjänat mycket pengar på kort tid i sommar, var sämre i den senaste starten efter en hård öppning i ledningen.

”Jag tror inte att hon är som bäst i ledningen men det fanns inte så många alternativ den gången. Hon har i alla fall tränat bra efter den urblåsningen och jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp igen och vara med i segerstriden om det stämmer. Vi borde kunna ta oss iväg felfritt från spår fem. Om banan på Gävle fortfarande är lös efter omläggningen blir det greppskor bak. Annars barfota runt om”, säger Tomas.

Kimbee Dream har galopperat i de senaste starterna och blev tvungen att gå ett kvallopp där han ”kändes jättefin” på 15,5 under sista varvet. Nu går han ut i ett comebacklopp för att tjäna en slant och nödvändiga poäng och borde ha en vettig chans om han sköter sig.  

Topphelg på Valla

Kriteriehelgen idag och i morgon på Solvalla och stallet har sex hästar med som alla står bra inne i loppen, men med varierande segerchanser. Happy Celebration idag och Gossip´s Lord imorgon är kanske de som har bäst chans om de får bra lopp. Front Pace idag och Viggo Frontline, Doyoucash In och Ella Pace imorgon får rankas lite lägre. 

Happy Celebration har skött sig bra i de senaste loppen och verkar hålla formen. Tomas Pettersson tror att hon har en hygglig chans från spår fem bakom bilen.

”Fortsätter hon bara att sköta sig ska vi nog kunna vara en bit fram. Hon kommer att fortsätta att gå barfota fram.”

Front Pace har haft besvär att hålla sig i trav. Hon är fin i träningen och går ut i ett ojämnt lopp från springspår. Något som Tomas hoppas ska innebära att det går att lotsa henne felfritt från start.

”Vi ska prova urryckare för första gången och det fungerade bra i veckan när vi testade. Från det här läget kan hon bli trea, fyra.”

På själva Kriteriesöndagen går Gossip´s  Lord ut i ett fyraåringslopp från spår fem bakom bilen. Han gick bra senast när han blev tvåa och var tillbaka i sitt rätta jag efter en misslyckad insats i starten innan.

”Det blev ett ganska tufft lopp idag, men vi har höga tankar om honom och bara vi kan komma till och få ett skapligt läge så kan det gå bra. Jag blir inte jätteöverraskad om han vinner. Antingen vill jag bestämma i ledningen, eller få draghjälp och lucka”, säger Tomas.

Viggo Frontline har tre segrar i programraden, dock mot enklare motstånd än nu. Ägarna bröderna Holmqvist är på plats på Valla och ville gärna ha en starthäst med och Viggo står bra inne i loppet.

”Han har stabiliserat sig och vann ganska enkelt förra gången. Vi har ett bra läge och förhoppningsvis kan han hänga med till en bra placering.”

Doyoucash In gick bra i sin stalldebut i monté näst senast, men hoppade i utgången av första sväng första gången framför sulky för Tomas i den senaste starten, men gick bra efter galoppen. Sedan dess har han behandlas i ett framben.

”Det känns som att han ska kunna hävda sig bra i den här klassen. Men han ska nog köras försiktigt och gå på väntan med en rökare till slut. Det är bra hästar emot och jag ligger lågt och hoppas att han kan tjäna hyggliga pengar”, säger Tomas. 

Ella Pace har haft dåliga lägen och inte haft den rätta turen i loppen. Hon har fått bakspår igen, men två strykningar gör läget lite bättre.

”Hon får smyga med och ta det hon kan få, om det stämmer på vägen kan hon ta en hygglig placeringar.”

Bra läge för Leif

Lunchtrav på Bergsåker och Tomas Pettersson åker till Sundsvall med tre hästar, Whynot Me, Gossip´s Lord och Ajlexes Leif som  ser ut att ha bäst förutsättningar till en bra placering. På måndag är det lunchtrav på Bollnäs där stallet selar ut Lovely Star och Kronbruden.

WhynotMe galopperade igen i senaste starten men reparerade sedan bra till andraplats. Tomas kommer att göra provstarter bakom bilen igen för att om möjligt få honom att gå felfritt från start. 

”Det är att köra felfritt som gäller i första hand, men han har bra fart och styrka. Skulle han hålla sig i trav kan han vara med och göra upp om segern.”

Gossip´s Lord var fin i comebacken efter ett långt tävlingsuppehåll, men sedan saknades trycket helt i nästa start. Det har inte gått att hitta något fel på honom och han har tränat som vanligt och känns jättefin.

”Jag hoppas att han gör ett bra lopp nu. Går han felfritt och går som han gjort före den senaste starten hävdar han sig bra i den här klassen. Men han ska inte göra för mycket grovjobb och jag kommer att köra i ryggar för att förhoppningsvis kunna leverera en bra avslutning.”

Ajlexes Leif har skött sig bra i två smygresor i inledningen av sin karriär. Han har hängt med mot ganska bra hästar och gått 17-tider. Nu har han spår ett i volten och kan ta ledningen.

”Förra gången var han inte riktigt tom i mål och borde vara ännu bättre nu. Jag är försiktigt optimistisk inför den här starten. Det ska bli spännande att se hur långt det räcker”, säger Tomas.

Ikväll är Truelove Frontline ute i ett nytt comebacklopp på Rättvik. Senast gick hon felfritt och tog sista pengarna och förväntningarna ligger på ungefär samma nivå nu. Helena Ehn kör igen.

På söndag ska Kimbee Dream åka till Hagmyren för att kvala. Att han gör resan till Hudiksvall för detta beror på att Emelie, Tomas dotter som sköter Kimbee Dream skulle köra ponnylopp på Myren. Sedan blev ponnyloppet snopet nog inställt.

På måndag är det Bollnäs som kör lunchtrav och Lovely Star ser ut att ha en lämplig uppgift. Tyvärr fick hon dåligt spår och det krävs en del tur på vägen för att vinna. Hon är ingen häst som det bara är att stå på med ute i spåren. Senast var  hon duktig tvåa efter ett invändigt lopp.

”Jag hoppas att hon kan göra fler bra lopp i rad. Hon är i alla fall riktigt blank och fin och vi provar barfota runt om igen inte det blir för mycket regn och stenhård bana.”

Kronbruden var positiv senast som tvåa, men har också fått ett dåligt läge. 

”Jag hoppas även här på två bra lopp i rad. Vi får smyga med och köra till slut om det känns bra”, säger Tomas.

 

Läge för Rapida på Gävles lunch

Lunchtrav på Gävle och R.K. Rapida har springspår och en hygglig chans. Stallion Töll och Adda Frontline jagar prisplaceringar.

Efter en vecka och helg med trav nästan varje dag och hyggliga framgångar blir det lite lugnare den här veckan. Men det börjar med lunchtrav på Gävle där Tomas Pettersson kör två på Jenni H Åsbergs träningslista och en på sin egen.

Jennis Stallion Töll är först ut. Senast tappade han travet och blev diskad. Det visade sig att han tappat en framsko. Han har hygglig form och får prova igen.

”Jag hoppas att han kliver iväg i rätt gångart från spår fyra i volten och tar vi hyggliga pengar är jag nöjd”, säger Tomas.

R.K. Rapida hoppade också senast i en snäv position in i första sväng. Hon har bättre form än vad det ser ut i programraden.

”Läget är ju hyggligt. Jag vet inte om vi kan ta spets, men hamnar vi skapligt på det ska hon kunna vara bland de tre första i det här loppet.”

Adda Frontline hoppade lite från start i sin debut och var sedan ganska medioker enligt Tomas. 

”Vi provar en start till, men jag smyger med och ligger lågt med segerfunderingarna.”

 

Från Bollnäs till Östersund

Tretton hästar till start från tisdag till söndag. Från Rättvik till Östersund via Bollnäs, Bergsåker och Hagmyren. Ingen given vinnare, men bäst chans verkar Barry Wadd ha på Bergsåker, förutsatt att han sköter sig.

Det börjar med lunchtrav på Rättvik imorgon där Lovely Star kommer tillbaka efter tävlingsuppehåll och behandling.

”Hon var inte som bäst i senaste starten och fick hämta andan. Hon känns fin i träningen och jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp. Det blir barfota runt om och vanlig vagn”, säger Tomas Pettersson.

Lovely är lågt rankad i tipsen, men är möjligen bättre än det ser ut i programmet.

Kimbee Dream inledde bra i Tomas träning, men har galopperat oförklarligt i de två senaste montéstarterna.

”Vi har inte hittat något fel på honom och han tränar bra. Nu har han ett visset läge och han måste visa att han kan sköta sig innan jag har några större förhoppningar. Det blir skor och vanlig vagn.”

Whynot My har också hoppat i de senaste starterna efter att ha inlett karriären bra i de första två starterna. Inför den här starten har han varit inne och gått snabbjobb på Bollnästravet och skött sig fint. Nu blir det också provstarter bakom bilen.

”Det handlar i första hand om att köra felfritt, han måste mogna. Sköter han sig duger han gott i den klass han är i. Det är ingen oäven häst.”

På torsdag är det Bollnäs som kör lunchtrav och Attila Frontline och Make My Dag möts. Båda startar från den bakre volten. Det är debut för Attila som är mycket jobbad och rejält förberedd med ett antal snabbjobb i 20-tempo som snabbast.

”Det har varit okomplicerat hittills, men jag vet inte om vi kan gå ut och köra 17 direkt. Jag kommer att köra snällt och hoppas at han sköter sig”, säger Tomas körde Make My Day i den senaste starten. Det borde han inte gjort.

”Jag körde ett ruggigt dåligt lopp. Det var inte hästens fel att vi var oplacerade. Jag tycker att hon ser fin ut och tror att hon kan duga en bra bit fram här nu när Jenni kör.”

Det blir skor runt om den här gången.

Kronbruden staplade tredjeplatser på varandra när hon började starta i Tomas regi, men i de senaste starterna har hon inte visat någon geist alls. Hon tränar bra och får därför försöka en gång till i ett stolopp.

”Vi sätter på helstängt och hoppas att det blir mer fart på henne. Men det är pengar som gäller. Jag hoppas att hon hänger med när börjar gå  fort.”‘

På Bergsåker möts Barry Wadd och Front Pace i ett treåringslopp. De möttes senast också och då gick båda bra även om Barry Wadd hoppade bort 20-30 meter. Båda tränar bra och borde bli bättre för varje start de gör. Front Pace har fått knepiga spår fem i volten och kan få svårt att komma iväg bra med sina långa ben.

”Skulle Barry fungera och hålla sig i trav så kan han vara med i segerstriden. Det är bra häst, men han måste mogna innan man kan lita på honom.”

Jenni H Åsberg kör Front Pace, som hon tränar, liksom Avantis Red Witch som Tomas för förtroendet att sitta upp bakom i loppet efter. Senast vann ekipaget från spets i ett kortlopp. Nu är det kortdistans igen, men den här gången bakspår och det lär inte gå att nå ledningen.

”Hon är ju klart bäst i ledningen, men hon kan inte gå där varje gång. Hon kan nog ha nytta av gå bakifrån, löser det sig kan vi nog vara en bra bit fram i fältet igen. Jag skulle tro att det barfota igen.”

Ella Pace gör det bra varje gång hon startar och senast spurtade hon rejält till en tredjeplats. Nu är det långdistans och bakspår.

”Hon klarar distansen. Jag kommer att smyga med och köra till slut.”

På lördag har Hagmyren årets stordag med V75 och riktigt fina lopp. I upptakten startar Viggo Frontline som inte kom till sin rätt i finalen i Tillmansduellen senast när han satt instängd.

”Jag tror att har en ganska bra chans här. Det ser inte så tufft ut.”

På söndag är det Östersund som har stortävlingar med bland annat Mastersfinalen.

Happy Celebration var riktigt bra senast som trea i Norrländskt treåringsmästerskap. Tomas och ägarna funderade ett tag på om de skulle gå ut i försöken till Oaks, det största loppet för treåriga ston, men valde att avstå och nu blir det ett treåringslopp i Östersund istället.

”Senast körde vi med öppet och norskt för att hon inte skulle bli för het från början. Det fungerade bra, det gick riktigt fort sista varvet så vi kör likadant igen och barfota fram. Hon ska inte göra allt för mycket grovjobb själv, men hon är under utveckling och med rätt lopp kan hon ha en bra chans.”

Alliss Wadd har vunnit två hundratusenkronorssegrar i år och snabbt tjänat ihop en prissumma som gör att hon får möta tuffare motstånd. Nu går hon ut i ett försök i Diamantstoet.

”Vi får se hur hon står sig i den här konkurrensen. Det känns som att hon håller formen. Hon är riktigt laddad och tar i rejält i träningen.”

 

 

Bra chans igen för Abraham

Abraham Frontline och Doyoucash In med Tomas Pettersson på Bergsåker och R.K. Rapida på Solvalla. Så ser det ut ikväll. Bäst segerchans har nog Abraham Frontline.

På torsdag kväll går Ajlexes Leif ut på Gävle från smygläge, på fredag kör Bollnäs och Truelove Frontline samt Casnova Boko ska försöka tjäna pengar och poäng. På lördag har Solänget sin stora dag och Viva Frontline får åka till Örnsköldsvik och stodivisionen där hon inte är chanslös.

Abraham Frontline var duktig senast när han vann ganska säkert. Nu står han med 20 meters tillägg, vilket kan passa bra tror Tomas Pettersson.

”Jag tycker inte att det ser omöjligt ut att vinna igen. Det känns som om hästen är under utveckling.”

Doyoucash In var trea i sin stalldebut som gjordes i monté. Det var första gången som han startade under sadel och han blev lite stel efter åt. Nu är det första gången framför vagn i Tomas träning.

”Det känns som en jättefin häst som borde duga bra i klassen. Men än så länge är det svårt att säga var han står och jag kommer att köra snällt och ligger låg med segerförhoppningarna inför kvällen.”

R.K. Rapida står bra inne i ett stolopp på Solvalla men har fått spår ganska långt ut bakom bilen.

”Hon har gått jämnt och bra varje från ganska tråkiga lägen. Kommer Jenni bara till nu och får ett hyggligt lopp så borde hon kunna vara bland de tre första i mål”, säger Tomas.

Ajlexes Leif hängde med bra i en snabb öppning i sin debut. Han blev lite stum på slutet och slutade femma.

”Han borde rimligen vara bättre nu efter den genomköraren. Det ser ut att vara några ganska bra hästar emot och jag kommer att köra snällt från innerspåret i andra ledet bakom bilen. Sedan får vi se om det finns något att åka med sista biten.”

Bollnäs kör breddtrav på fredag och Truelove Frontline som inte startat sedan i maj ska ut för att försöka gå felfritt och tjäna en slant. Casanova Boko har heller inte startat på ett tag och från ett tråkigt startspår är siktet inställt på en prisplacering i första hand. Helena Ehn kör Truelove och Stefan Arvidsson får förtroendet bakom Casanova.

Viva Frontline står perfekt inne i stodivisionen på Solänget och har fått springspår i startvolten. Läge för spets med andra ord om Tomas får iväg henne felfritt.

”Hon hade stått över lite inför den senaste starten då hon gick godkänt. Hon borde gå bättre nu. Jag hoppas att hon kan hålla sig lugn och då borde inte medeldistans vara några problem. Hetsar hon inte upp sig borde hon kunna vara med och göra upp om segern.” 

Team Åsberg till start
Läs vilka hästar Team Åsberg har till start den kommande veckan:

» Kommande starter
Följ oss på Facebook