Topphelg på Valla

Kriteriehelgen idag och i morgon på Solvalla och stallet har sex hästar med som alla står bra inne i loppen, men med varierande segerchanser. Happy Celebration idag och Gossip´s Lord imorgon är kanske de som har bäst chans om de får bra lopp. Front Pace idag och Viggo Frontline, Doyoucash In och Ella Pace imorgon får rankas lite lägre. 

Happy Celebration har skött sig bra i de senaste loppen och verkar hålla formen. Tomas Pettersson tror att hon har en hygglig chans från spår fem bakom bilen.

”Fortsätter hon bara att sköta sig ska vi nog kunna vara en bit fram. Hon kommer att fortsätta att gå barfota fram.”

Front Pace har haft besvär att hålla sig i trav. Hon är fin i träningen och går ut i ett ojämnt lopp från springspår. Något som Tomas hoppas ska innebära att det går att lotsa henne felfritt från start.

”Vi ska prova urryckare för första gången och det fungerade bra i veckan när vi testade. Från det här läget kan hon bli trea, fyra.”

På själva Kriteriesöndagen går Gossip´s  Lord ut i ett fyraåringslopp från spår fem bakom bilen. Han gick bra senast när han blev tvåa och var tillbaka i sitt rätta jag efter en misslyckad insats i starten innan.

”Det blev ett ganska tufft lopp idag, men vi har höga tankar om honom och bara vi kan komma till och få ett skapligt läge så kan det gå bra. Jag blir inte jätteöverraskad om han vinner. Antingen vill jag bestämma i ledningen, eller få draghjälp och lucka”, säger Tomas.

Viggo Frontline har tre segrar i programraden, dock mot enklare motstånd än nu. Ägarna bröderna Holmqvist är på plats på Valla och ville gärna ha en starthäst med och Viggo står bra inne i loppet.

”Han har stabiliserat sig och vann ganska enkelt förra gången. Vi har ett bra läge och förhoppningsvis kan han hänga med till en bra placering.”

Doyoucash In gick bra i sin stalldebut i monté näst senast, men hoppade i utgången av första sväng första gången framför sulky för Tomas i den senaste starten, men gick bra efter galoppen. Sedan dess har han behandlas i ett framben.

”Det känns som att han ska kunna hävda sig bra i den här klassen. Men han ska nog köras försiktigt och gå på väntan med en rökare till slut. Det är bra hästar emot och jag ligger lågt och hoppas att han kan tjäna hyggliga pengar”, säger Tomas. 

Ella Pace har haft dåliga lägen och inte haft den rätta turen i loppen. Hon har fått bakspår igen, men två strykningar gör läget lite bättre.

”Hon får smyga med och ta det hon kan få, om det stämmer på vägen kan hon ta en hygglig placeringar.”