Trav hela veckan

Romme ikväll, Solvalla imorgon, Bergsåker på onsdag och Hagmyren på torsdag. Hästbilen kommer att gå kors och tvärs den här veckan. Först ut är Casanova Boko och Kalcedon på Rommes breddtrav.

Casanova gjorde comeback efter ett långt tävlingsuppehåll i den förra starten och blev lite ivrig i volten med galopp som följd. Nu är det autostart, vilket är en fördel. Jenni H Åsberg tränar och kör. Från spår tolv bakom bilen kommer hon att hänga med och se om han har något kvar till slut.

”Det är inte en så dum häst, men han har varit borta länge och behöver säkert några lopp för att komma i riktigt bra form”, säger Tomas Pettersson.

Jenni rider också Kalcedon. I den förra starten, som också var monté, slog han sig på ett knä och svullnade upp rejält. Det har tagit lite tid att få bort svullnaden, men han har inte varit halt och tränat under hela tävlingsfrånvaron.

”Han har ett bra läge för att komma iväg felfritt, men har varit ojämn i loppen. Har han en bra dag kan han säkert vara med och göra upp om segern i det här sällskapet.”

Till Solvalla far My Gifted My och Viva Frontline. My Gifted My gick bra senast när han vann ett breddlopp på en bra tid. Läget är lite krångligt, men formen på väg upp och motståndet inte allt för avskräckande.

”Går han felfritt ska han kunna vara med en bit fram”, säger Tomas som kör.

Viva Frontline brukar så gott som alltid göra bra ifrån sig och får nu prova i ett stolopp som ser ut att ha ojämn kvalitet. Hon ska gå med norskt huvudlag den här gången och eventuellt barfota. Sköter hon sig kan hon vara en platskandidat igen.

På Bergsåker sitter Tomas först upp bakom Paymeback Rivner som var duktig när hon vann i debuten, åt vara att det var ett breddlopp. Från spår ett borde hon nu ha en bra chans att vara med i d en främre träffen.

Alliss Wadd har gjort det bra i alla starter sedan hon kom i Tomas träning. Senast på Färjestad blev hon tvåa efter att ha blivit lite rullig på upploppet med lättare balans. Nu blir det järnskor igen i ett försök i Diamantstoet där Alliss har fått ett bra smygläge.

”Det är bra hästar emot, men jag tror inte att vi är alldeles borta. Hon var bra senast”, säger Tomas.

På torsdag kör Hagmyren lunchtrav och Avid Frontline gör debut. Han skulle ha debuterat för några månader sedan, men trampade sig i hagen och fick stå över. Nu är han väl förberedd och går det bara bra från början kan det bli seger.

”Han är väldigt stor och tung och inte alldeles enkel att få iväg felfritt från springspår. Men det är en häst som har hög kapacitet och som kommer att bli bra framöver. Jag skulle inte bli  förvånad om vi dyker upp i segerstriden, bara han kliver iväg felfritt.”

Vickie Frontline är en hetsig dam som senast blev alldeles för ivrig bakom bilen och kastade sig i hejdlös galopp. Nu är det voltstart, men vanskliga fjärdespåret i tilläggsvolten. Går hon felfritt har hon fart i kroppen så att det räcker och blir över.

Höstbo Elis har också svårt att hålla sig i trav i loppen. Han tränar jättebra och förhoppningsvis lär han sig att det inte är så farligt att tävla om han får starta på. Nu står han längst bak i fältet, vilket är en fördel då han kan kliva iväg lugnt och försiktigt.

Truelove Frontline har inte startat sedan november förra året men dyker nu upp i comebackloppet från spår ett. Tävlingskarriären var nog egentligen över, men efter att ha tränat ett tag får hon prova igen.

Till Hagmyren följer också Abraham Frontline med för att kvala, vilket inte ska vara några problem.