Otur i spårlottningen

Casanova Boko och Why Not Me och Sidney Crosby på Bollnäs. Viggo Frontline och Like A Boeing på Hagmyren. Lovely Star och Viva Frontline på Rättvik. Så ser det ut de närmaste dagarna.

Casanova Boko är med i Bollnäs lopp för enbart kuskar från Ljusdals kommun och får Torsten Blomqvist i sulkyn. Casanova har gått hyggligt i sina starter i Jenni Åsbergs träning förutom senast då han var dålig.

”Vi tror att det berodde på att han gick barfota runt om och banan var lös. Han fick inte fäste och nu blir det bakskor med grepp och barfota fram. Han borde kunna smyga med till en hygglig placering om det stämmer för honom”, säger Tomas Pettersson.

Han kör och tränar Why Not Me som gick bra i debuten, men sedan blev ivrig och galopperade i sin andra start. Nu har han fått ett trist utgångsläge, men kommer han bara iväg felfritt så borde han kunna vara med och göra upp om segern i ett ganska billigt lopp, tror Tomas.

Sidney Crosby har trimmat på ganska bra och bör inte ha några problem med att göra ett godkänt premielopp.

Viggo Frontline fick det inte att stämma förra gången, men det har inte gått att hitta några fel på honom och han får därför prova igen på Hagmyren med en lite annan balans. Förhoppningsvis var det den lösa banan på Bollnäs som irriterade.  

”Nu är han ute i ett lämpligt lopp och fungerar bara travet ska han ha en bra chans”, säger Tomas.

Like A Boeing hade fått stå över lite inför den senaste starten och var sedan med i en snabb öppning. Han hängde med hyggligt till en prisplacering och borde vara ett snäpp bättre nu. Tyvärr fick han innerspår i bakre volten och en inte alltför rolig rygg framför. Det kan behövas lite tur för att nå en framskjuten placering.

På Rättvik möts Viva Frontline och Lovely Star i samma lopp för fyraåriga ston och här kan man verkligen tala om otur i spårlottningen. Viva fick spår elva bakom bilen och Lovely spår tolv.

Viva som är lite knepigare att köra får Tomas i sulkyn, medan Jenni kör Lovely.

”Det kan bli svårt att komma till från de här lägena. Båda är annars dugliga hästar och Lovely har nu gjort två bra lopp i de senaste starterna. Vi hade tänkt ladda med henne och köra barfota och med jänkarvagn. Nu får vi se hur vi gör. Det var synd att vi fick sådana spår med startsnabba och lättplacerade hästar”, säger Tomas.