Alfred i kriteriekval

Helgen fortsätter med att Alfred R.G. idag ska testa vingarna ordentligt i kriteriekvalet på Dannero dit Kimbee Crown också åker. Imorgon kväll väntar Rättvik för Lolee Rockza, Front Pace, Höstboballerina och Sara K.M.E.

Alfred har fått kalasläge och lyckas Tomas Pettersson hålla honom i trav så bör han få ett bra lopp. Tomas har också gjort det han kan för att Alfred ska komma till final i Kallblodskriteriet.

”Jag har justerat lite och satt på lite lättare skor. Troligen kör vi också med helstängt huvudlag. Motståndet är tufft, men jag åker ut med en bra känsla.”

Kimbee Crown har inte rosat marknaden i de senaste starterna trots att formen är ganska bra. Nu väntar ett comebacklopp.

”Han är klart bättre än raden och håller han sig bara i trav är han väl nästan skyldig att vinna idag.”

Imorgon på Rättvik har Lolee Rockza spår ett på tillägg. Hon gick bra senast och motståndet ser inte allt för avskräckande ut.

”Får hon lite hjälp på vägen kan det räcka långt.”

Front Pace har ryckt upp sig i de senaste starterna och har fått ett bra smygläge.

”Det är samma sak för honom, med rätt lopp kan han vara ganska långt fram.”

Sara K.M.E. har också fått innerspår i andra ledet bakom bilen. Hon har fortfarande bekymmer med munnen och kan bli irriterad på bettet rätt vad det är.

”Annars är hon bra för klassen och galopperade bort en platsplacering senast på Bollnäs. Det är bara att hoppas att vi kan hitta rätt med bett och övrig utrustning.”

Höstboballerina har hittat rätt i de senaste starterna och hållit sig i trav med rejäla rekordsänkningar som resultat.

”Hon har precis som de andra tränat lugnt eftersom det är täta starter så här års. Alla fyra som startar på Rättvik känns fina”, säger Tomas Pettersson.