Alfred mot jämnåriga

Lunchtrav idag på Hagmyren där Kimbee Crown kan överraska och Alfred R.G. gör ett nytt försök att ta sin första seger. I morgon kvällstrav på Bollnäs med Front Pace och Höstboballerina och ett gäng kval- och premiehästar.

Kimbee Crown har fått vanskliga spår fyra i tilläggsvolten. Resultatraden är inte så imponerad men Tomas Pettersson tycker att han är bättre än vad som framgår av programmet.

“Han har suttit fast ett par gånger och känns fin. Han möter ganska bra hästar, men löser det sig ska han kunna ta en bra placering. Han ät bra i ordning.”

Alfred R.G. galopperade i starten senast men reparerade storstilat till en andraplats. Från spår fem i volten finns det viss galopprisk igen, men sköter han sig ska han kunna vara med och göra upp om segern.

“Det blir medvetet lite tätt mellan starterna. Det ska bli spännande att se vad han kan göra med det förra loppet innanför västen. Det är fina konkurrenter så jag får ligga lite, men håller han sig på benen hela vägen ska vi kunna vara på pallen igen.”

Front Pace har fått ett hyggligt smygläge över passande långdistans på Bollnäs. Senast vann han ett comebacklopp och nu väntar hårdare motstånd.

“Han känns lite uppåt och kan ta en placering. Vi kör barfota fram igen.”

Höstboballerina tog ett rejält kliv framåt i den senaste starten när hon tog sin första placering i år.

“Det blev en galopp igen, men hon travade mycket bättre och gick riktigt skapligt. Jag tror att det är positivt för henne att starta tätt. Men än så länge sträcker sig inte förhoppningarna längre med henne än att hon ska gå felfritt och tjäna lite pengar”, säger Tomas Pettersson.

Han selar också ut fyra hästar i kval- och premieloppet. Treåriga Salsapojken ska kvala och han kan gå en 20-tid. Tvååringarna Annie Lennox, Aspen Broline och Katrine Hill har varit inne på banan och gått två snabbjobb i lång- och kortvagn.

“Det borde inte vara några problem att klara premien, men man vet aldrig vad som händer när de kommer in första gången på en riktig tävlingsdag med mycket hästar på stallbacken och många saker att titta på.”