Alfred på gammal balans

Ikväll kör Bollnäs trav och Alfred R.G. får tillbaka sin tidigare balans efter en chansning i kriteriekvalet senast. Barry Wadd har dåligt läge, Avantis Red Witch stöter på hårt motstånd och One More Time ska kvala.

Alfred R.G. har fått en liten andhämtningspaus efter kriteriekvalet där han fick gå med lite lättare balans och helstängt huvudlag. Det ändade i galopp. Nu väntar spår två på start i ett nytt treåringslopp där Alfred står perfekt inne.

”Jag chansade senast eftersom han behövde snäppa upp sig för att komma till final. Men det blev lite för mycket. Nu återgår vi till öppet huvudlag och lite tyngre skor och håller han sig bara i trav från början och fungerar som han gjort tidigare borde vi vara bland de tre första”, säger Tomas Pettersson.

Jenni H Åsberg ska köra Barry Wadd i ett uttagningslopp till Dam-SM. Tyvärr blev det spår åtta bakom bilen och Barry är utlämnad till hur loppet körs. Med två strykningar har i alla fall Jenni kommit ner två spår och kan möjligen ladda lite från början.

”Det är ganska bra hästar med och vi får nog ligga lite lågt. Han var lite seg i monté senast, men är pigg i träningen. Blir det lite tempo kan han kanske vara med och ta en bra placering.”

Även Avantis Red Witch stöter på hårt motstånd. Hon har inte startat på en månad och brukar vara bra när hon fått en paus. Från spår fem bakom bilen kan det bli ledningen.

”Hon kan få svårt att vinna, men om det klaffar ska hon kunna vara bland de tre första.”

Tvååriga One More Time har ganska stora förhoppningar på sig. Han är premiechansad och ska gå kvallopp.

”Vi siktar inte mot start i år, men han är så pass fin att jag tycker att det är lika bra att kvala. Han borde kunna hamna någonstans mellan 20 och 22 i kvaltid”, säger Tomas Pettersson