Alfred på gång igen

Ikväll kör Bollnäs och Alfred R.G. har en hygglig chans i första loppet. Older Than Bran, Bellis Frontline och Front Pace är också med på transporten från Runemo.

Alfred debuterade på 34,4 efter en kort galopp in på upploppet. Han är en riktig glänsare som det finns stora förhoppningar på.

“Han var lite spänd senast och jag hoppas han kan slappna av lite mer nu. Han känns väldigt fin, men det ser ut som att han möter några bra. Jag har dock inte givit upp på något vis”, säger Tomas Pettersson.

Older Than Bran är också tre år och gjorde några starter redan som tvååring. Nu väntar ett treåringslopp för ston och bakspår. Hon blev godkänd fyra i första starten för året.

“Hon gjorde det hon skulle och borde vara lite bättre nu. Det passar bra med smygläge igen och tar hon en hygglig placering igen är vi nöjda.”

Bellis Frontline har blivit fyra och hittills tjänat 100 000 kronor på nio starter. Nu har hon innerspår på tillägg och kan bli fast.

“Hon gick skapligt senast och vi tror att hon är lite på gång. Klaffar det bara på vägen ska hon kunna vara ganska långt fram.”

Front Pace som startar i comebackloppet har gjort en start i år och fått upp ångan efter det. Tomas är ganska optimistisk trots ett knepigt läge.

“Det beror på hur det löser sig, men jag räknar med att spurta ner de flesta till slut. Det känns som att han är på gång.”