Alfred slog till

Essis Lille Alfred blev den något överraskande vinnaren på Bollnäs. Överraskande eftersom det var två andra, Ajlexes Daylight och Mitt Hjärtas Frode, som var storfavoriter från stallet.

Essis Lille Alfred blev den något överraskande vinnaren på Bollnäs. Överraskande eftersom det var två andra, Ajlexes Daylight och Mitt Hjärtas Frode,  som var storfavoriter från stallet.

Efter galopp i den första provstarten fick Alfred kliva iväg lugnt från start och gå i ett jämnt tempo. Varvet kvar gick Tomas upp i andraspår och ut i tredje i sista sväng. Han såg ut att gå mot seger, men Vingbo Molly utmanade och var före 50 meter före mål när Alfred kom tillbaka och vann med knapp marginal.

”Jag såg inte att jag vann, men han kämpade på skapligt hela vägen. Mycket bättre än tidigare”, säger Tomas Pettersson.

Mitt Hjärtas Frode var storfavorit i avslutningen av V64 men fick ett ganska konstigt lopp. Från sjättespår blev det en kanonstart, men Jan-Olov Åberg bakom Höstbouffe svarade i ledningen och Tomas backade ner från dödens ner i rygg. 500 kvar gick Tomas ut till attack, då hoppade Frode. Sedan reparerade han storstilat till en femteplats. Utan galopp hade det nog blivit seger.

”Han var kanske inte riktigt på bettet när galoppen kom. Jag körde inget vidare. När Åberg nu  valde att svara och fick en häst som stannade till slut som resultat så borde jag antingen ha tryckt på ordentligt för att överta eller struntat i honom och kört mitt eget lopp. Nu blev det fel om jag ska vara efterklok.”

Ajlexes Daylight (Tarzan) var ännu större favorit, vinnarodds 1:09 och 92 % på V64. Tarzan fick också ett perfekt lopp i andra par utvändigt i ett ganska makligt tempo. När Tomas attackerade i sista sväng såg Tarzan också ut att gå mot en ganska lätt seger, men Yankee Brodde kom med en bra spurt och gick förbi.

”En fullt godkänd insats, men inte mer, och ibland räcker det inte hela vägen. Även han måste få ha lite sämre dagar. Det är möjligt att han behöver några veckor för att ladda om. Vi får se hur det känns i träningen framöver.”

I kvalloppet blev välstammade Quando Frontline godkänd på 21,5. Det rör sig om en snygg travare som dock fortfarande springer och tvekar och springer lite på tvären.

”Han är lite speciell, men det går framåt.”