Alliss på V7 och fullt ställ i Bollnäs

Alliss Wadd i Eskilstuna på lördag och full hand med Make My Day, Ajlexes Leif, Doyoucash In, Adore Sutola och Lovely Star på Bollnäs imorgon kväll. Det är inga givna vinnare som selas ut, men några halvchanser.

Make My Day var klart bättre i senaste starten och satt fast med krafter kvar. Nu har hon bra läge bakom bilen.

”Det är svårt att avgöra motståndet i sådana här lopp. Men det har inte varit några konstigheter efter loppet och går hon som då bör hon kunna vara med i den främre träffen”, säger Tomas Pettersson.

Stall Stora Hälla har tre hästar till start och först ut av dem är Ajlexes Leif som placerat sig i sina fem första starter, men ännu inte vunnit. Nu står han lite tufft inne i ett treåringslopp, men motståndet ser inte ut att vara så farligt som man kunde befara. Han ska kollas i halsen före starten eftersom han hostat till några gånger, men Tomas tror inte att det är någon fara.

”Vi gör det för säkerhetsskull. Innerspår i bakre volten tror jag kan vara bra eftersom han blivit lite het och legat på i sina första starter. Nu bör han hålla sig lugn, men å andra sidan är läget mer chansartat. Han har gått bra varje gång och med lite klaff har han en viss chans.”

Tomas avgör efter värmningen om han ska byta bett om Leif är väl ivrig.

Doyoucash In vann senast efter att ha svept fältet från bortre långsidan. Innan dess hade han galopperat i två starter men pg-skor och träning i tryckvagn i lugnt tempo gav resultat.

”Vi har fortsatt med det och 40 meters tillägg borde fungera. Han verkar ju gilla att komma bakifrån.”

Adore Sutola sitter Jenni H Åsberg upp på i montéloppet. Senast var det sulky och det blev galopp i början. Nu är det ganska bra hästar med och det handlar om att rida felfritt och försöka tjäna en slant. Jenni har inga större segerfunderingar.

Lovely Star avslutar i comebackloppet. Hon har inte blommat ut till den kapacitet som hon borde besitta med tanke på hur hon tränar. Därför har träningen lagts om och hon har nu enbart ridits i galoppintervaller. Från springspår på tillägg och bara en häst på start bör hon kunna ta sig fram i den främre träffen ganska omgående.

”Hon verkar nöjd med den träningen. Vi får se om det ger några resultat när hon ska tävla.”

På lördag åker Alliss Wadd till Sundbyholm i Eskilstuna för att starta i ett fyraåringslopp för ston inom V75. Hon har fått spår 4 på tillägg, men brukar vara stabil och hålla sig i trav.

”Hon står bra inne och är absolut i bättre form än som det ser ut i programmet. Hon gillar att anfalla bakifrån så jag hoppas att vi kan leverera en bra avslutning”, säger Tomas Pettersson.

Alliss kommer att gå barfota runt om. Alla andra går med skor. Alla kommer att gå i vanlig vagn.