Anders Kilströms för Le Cupole och Pasco

Anders Kilströms minne avslutar traditionsenligt säsongen på Bollnästravet. För att få vara med när tre- och fyraåringar gör upp om ett förstapris på 100 000 måste man samla poäng i försök som körs på banorna i Hälsingland. Idag gör Le Cupole och Pasco Frontline var sitt försök i lopp som går inom V65 på Hagmyren.

Anders Kilströms minne avslutar traditionsenligt säsongen på Bollnästravet. För att få vara med när tre- och fyraåringar gör upp om ett förstapris på 100 000 måste man samla poäng i försök som körs på banorna i Hälsingland. Idag gör Le Cupole och Pasco Frontline (bilden) var sitt försök i lopp som går inom V65 på Hagmyren.

Le Cupoles fyraåringslopp är ganska ihåligt med bara åtta startande. Några bra, resten utfyllnad. Från spår sex bakom bilen lär det bli svårt att få spets för Cupolen som fått en tävlingspaus på några veckor.

”Det tror jag har varit välbehövligt. Han känns bra i träningen, jag tror att han kan göra ett bra lopp, men kan få svårt att vinna”, säger Tomas Pettersson.

Le Cupole kommer att gå barfota.

Pasco Frontline blev behandlad efter den senaste starten och har bara tränat hemma efter det. Han har bra kapacitet och Tomas tycker att han fått ut för lite hittills på tävlingsbanan.

”Jag hoppas han fungerar nu, men från spår tolv måste vi ha tur för att vara med där framme.”

Pasco får springa med skor den här gången.