Andra raka för Amina på Bollnäs

Spets och slut igen för Amina Hornline, men slut på segerraden för Ajlexes Daylight. Det blev inget staket för Tarzan efter ett lopp i dödens. Loveletter hamnade taskigt till och saknade rätta trycket.

Spets och slut igen för Amina Hornline, men slut på segerraden för Ajlexes Daylight. Det blev inget staket för Tarzan efter ett lopp i dödens. Loveletter hamnade taskigt till och saknade rätta trycket.

Amina Hornline tog ledningen från sjunde spår, rumplade  till efter 100 meter, men sedan var det inga problem. Efter en lugn inledning gick det 16,5 andra varvet och Amina hade inga problem att länsa undan säkert i mål.

”Hon var fin, lite mognare än i förra starten. Vi fortsätter att inte matcha allt för hårt. Då kan det här bli riktigt skoj.”

Ajlexes Daylight (Tarzan) hade fyra raka segrar och var favorit, men hamnade på vingel i första sväng och Tomas såg ingen annan råd än att köra fram i dödens. Sedan var krutet inte riktigt torrt över upploppet. Tarzan höll farten till en fjärdeplats, men inte mer.

”Jag hade nog väntat mig lite mer. Han gick hyggligt, men kunde inte utmana om segern till slut. Det är möjligt att jag skulle ha laddat lite mer från början för att nå ledningen. Men han kändes lite vassare än tidigare och jag var rädd att han skulle bli för het.”

Loveletter kom iväg dåligt och Tomas fick backa sig sist. Sedan fick hon en dålig rygg i spåren sista 500, men det bet inget vidare över upploppet.

”Hon var inte särskilt gnistrande. Det blev ett opassande lopp, men det är inte samma krut i henne som för någon månad sedan.”

I kvalet gick Royce Frontline riktigt fint på 21,5. I premieloppet blev Roscoe Frontline godkänd som den sista Frontlinetvååringen för året. Axel Wadd blev struken av säkerhetsskäl eftersom han hade feber och hostade.