Annie och Katrine på Romme

Dåligt läge för Annie Lennox, lite bättre för Katrine Hill. Så ser det ut på Romme imorgon kväll.
På tisdag startar Martinn och Kontur i Gävle och på torsdag går My Gifted My, Adorable Princess och Nice Knight ut på Bollnäs.

Annie Lennox får Emelie Pettersson i sulkyn i ett ungdomslopp för ston. Från spår åtta bakom bilen får Emelie försöka backa ner och hitta en hygglig position.

”Annie känns uppåt. Hon satt fast senast och utvecklas på ett bra sätt. Emelie får ta det lite lugnt från början så får vi ser hur det löser sig”, säger Tomas Pettersson.

Han sitter själv upp bakom Katrine Hill i ett treåringslopp. Dottern till Sally Hill har gjort en bra treåringssäsong och avslutade bra senast.

”Hon blir bättre och bättre, men nu ska hon möta hingstar också. Hon kommer säkert att göra ett bra lopp igen. Men det kan bli svårt att vinna.”

På Gävle står Martinn med 20 meters tillägg. Senaste starten i Östersund var ett klart steg framåt.

”Han skötte sig bra på en slipprig bana i hällregnet. Han känns bättre i träningen också. Men han måste få upp farten lite till för att kunna vinna.”

Kontur startar i ett nytt comebacklopp. Senast blev det vinst från bakspår och förutsättningarna ser likadana ut nu med Jenni H Åsberg i sulkyn igen.

”Han vann ganska lätt förra gången och borde vara med i segerstriden igen om det inte häxar allt för mycket på vägen”, säger Tomas.

På torsdag sitter Jenni upp bakom My Gifted som starar i den bakre volten på Bollnäs. Han brukar ta en placering, men vinner sällan.

”Han är jämn och säker. Det kan kanske bli en placering igen.”

Adorable Princess galopperade i stalldebuten när Tomas försökte ta ledningen från start. Nu finns chansen igen från spår ett bakom bilen.

”Hon slog ihop när det gick fort i början, men skötte sig bra sedan och jag tycker att hon har en lämplig uppgift här.”

Samma sak gäller för Nice Knight som stött på hårt motstånd, men nu är med i ett comebacklopp. Från spår fyra bakom bilen ser förutsättningarna skapliga ut.

”Han ser fin ut, men har fått dålig utdelning. Det här ser lättare ut och det vore roligt om han fick vinna nu. Han kommer att gå med skor den här gången”, säger Tomas.