Året börjar på Valla

Kimbee Dream, som gick riktigt bra i slutet av 2017, inleder året som favorit på Solvalla ikväll. Där startar också Lovely Star och Remains som båda gått bra i de senaste starterna och kan ta fina placeringar ikväll.

Kimbee Dream har fått bra läge i ett långlopp och han har visat tidigare att han är stark. Han har fortsatt att träna bra och Tomas Pettersson är ganska optimistisk:

”Det ser intressant ut, motståndet verkar inte vara av värsta sorten och han borde kunna vara med där framme.”

Lovely Star har också gått bra i de senaste starterna, men har ännu inte vunnit. Nu blir det kortdistans för första gången och spår i andra ledet bakom bilen vilket gör att hon knappast kan utnyttja sin startsnabbhet. Men i den senaste starterna har hon visat att hon kan spurta bra till slut när luckan kommer.

”Jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp igen, även om längre distans nog passar bättre. Jag hoppas att hon kan spurta ner några på slutet.”

Tomas kör också Remains som tränas av Jenni H Åsberg. Senast på Gävle kom hon till ledningen och skrällde när hon tågade undan till en lätt seger. Nu är  det lite tuffare motstånd, men hon är i bra form.

”Jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp igen och fyra, femma bör vi kunna vara.”

Efter dagens starter på Solvalla blir det lugnt ett tag på tävlingsfronten. Tomas och Jenni tar med sig Tomas dotter Emelie på semester på Bali i två veckor. Avresa på fredag och hemkomst lördagen den 20 januari. Under tiden kommer hästarna att vaccineras och vintertränas innan det blir dags att starta igen med några stycken i slutet av månaden.