Aron bäst under måndagen

Alla tjänade pengar utom Elsa Gema som slog ihop och hoppade bort sina chanser redan i starten. Bäst gick det för Chigaco Aron som blev trea på Lindesberg efter lite trafikproblem och med krafter kvar i mål.

Alla tjänade pengar utom Elsa Gema som slog ihop och hoppade bort sina chanser redan i starten. Bäst gick det för Chigaco Aron (bilden) som blev trea på Lindesberg efter lite trafikproblem och med krafter kvar i mål.

Flowstarter G var ute i ett tufft lopp och var bättre än tidigare i år på 15,3 över full distans, vilket räckte till en femteplats.

”Hon är lite seg, men nu gick hon hela vägen, det var klart positivt”, säger Tomas Pettersson.

Chicago Aron gick ut ett spår på sista långsidan, då hoppade de som var framför.

”Men det löste sig ändå rätt så bra. Han gick med full fart över mål.” 

Olivia Frontline fick andra ytter och där kunde Tomas sitta kvar in på upploppet. Sedan gick hon hela vägen in till en fjärdeplats.

”Hon kändes mer alert än vad hon såg ut att vara från sidan senast i lärlingsloppet på Bergsåker.”

Med Elsa Gema var Tomas lite för tidig i starten. Han blev tvungen att hålla i och när han släppte av blev det för häftigt. Elsa slog ihop och galopperade.

Detta om Lindesberg. På Rättvik spetsade Zoe Hornline, men Tomas släppte till Björn Goops Conda Lisa som dock bromsade på upploppet.

”Jag satt fast med mycket kvar. Jag borde givetvis ha gått ut i sista sväng när jag hade chansen, men hon är inte helt lätt att hålla i trav när man flyttar henne i sidled och Björns var storfavorit.”

Nu blev Zoe fyra i ett snällt lopp. Det blev också VästerboMissSophie i ett lärlingslopp som hade klassen av provlopp. Från rygg ledaren blev MissSophie dragen nästan sist i lustempo. När hon väl kom kunde runda fältet ganska lätt till en fjärdeplats.