Årsdebut för Stig

På fredag gör Höstbo Stig årsdebut på Solvalla. Dessförinnan provar Make It Best på Gävle, Truelove Frontline på Solvalla och på lördag går Höstbuffe ut på Bergsåker.

På fredag gör Höstbo Stig årsdebut på Solvalla. Dessförinnan provar Make It Best på Gävle, Truelove Frontline på Solvalla och på lördag går Höstbuffe ut på Bergsåker.

Make It Best ställde till det senast när han hoppade när han fått ledningen i det montélopp han var ute i. Nu är det spårtrappa och han har fått vanskliga spår 14.

”Det var surt med galoppen senast. Han slappnade av när han fått ledningen och rullade över. Han såg fin ut i övrigt och håller hygglig form. Nu är läget dåligt, men jag hittade inget bättre lopp och han måste starta någon gång”, säger Tomas Pettersson som alltså inte har några större segerfunderingar.

Truelove Frontline var trea senast på Solvalla dit hon åker igen. Hon har ett bra läge och kan öppna ganska bra. Håller hon sig bara i trav kan hon få ett bra lopp.

”Hon kommer att bli nyttig när hon stabiliserat sig. Men jag tror inte att hon är något för vinnarspelarna den här gången.”

Höstbo Stig var riktigt duktig under förra året och har vintertränat ganska rejält. Inför årsdebuten har han gått 32 inne på Bollnästravet. Nu är motståndet ganska tufft.

”Men det är ganska bra att han möter bra hästar i första loppet. Då tvingas jag köra snällt. Han är fin i träningen och vi kommer att köra barfota om vädret inte ställer till det.”

Höstbouffe blev lite störd 500 kvar senast och möjligen rök segern då i montéloppet. Nu är det vagn och dåligt spår, men hovarna håller för barfota igen om Bergsåkers bana tillåter.

”Från det här spåret får vi ligga lite lågt. Men får vi bara rätt ryggar och kan spara speeden så kan han nog vara en bit fram.”

I de senaste starterna fick alla pengar. She´s Racy var duktig trea på Solvalla, Sergio och Taco Frontline fyra respektive åtta på Romme och Tyson Rivner sjua på Bollnäs.