Åsa fick fint stipendium

Åsa Eriksson, som jobbat hos Tomas Pettersson sedan han började som proffstränare, fick igår Stig H Johanssons nyinrättade hästskötarstipendium till en skötare som hästskötare under många år visat stor fallenhet och stort engagemang i sitt arbete.

Åsa Eriksson, som jobbat hos Tomas Pettersson sedan han började som proffstränare, fick igår Stig H Johanssons nyinrättade hästskötarstipendium till en skötare  som hästskötare under många år visat stor fallenhet och stort engagemang i sitt arbete.

Att Åsa fick stipendium slog ner som en bomb på hästgalan och Åsa blev gratulerad hela kvällen.

”Det var jättekul, även det inte är min grej att stå på scen”, säger Åsa.

Stig H:s motivering till att just Åsa får stipendiet bland de många som nominerats är att Åsa arbetat länge och engagerat inom travet. De senaste tio åren har hon varit klippan i Tomas Petterssons verksamhet.

Stipendienämnden inom Stig H Akademin var enig om att Åsa Eriksson var den perfekta första stipendiaten för det nyinrättade stipendiet för att visa vilka det riktar sig till.

Åsa nominerades av Tomas Pettersson som betonade hennes pålitlighet ”som en Moraklocka med obefintliga sjukdagar”.  Han beskrev också hennes lugna och trygga handlag med lite besvärliga hästar och hennes ansvarstagande för verksamheten.

”Åsa är en sådan person som kliver fram och fungerar bäst när chefen är borta. Det är jättekul att hon får det här stipendiet, ingen vara mer värd det än Åsa. Det är också kul att någon som arbetar åt en mindre tränare blir uppmärksammad”, säger Tomas Pettersson.