Aspen spräcker segernollan?

Aspen Broline har en hygglig chans att ta sin första seger ikväll. Cab Frontline och Herman Hazelaar har också hyggliga chanser på Gävles tävlingar.
Samma sak gäller för Musett och Madame af Djupmyra som startar på Färjestad på långfredagen respektive Romme på påskdagen.
Sigel Little Doc siktar mot en placering på Hagmyrens tävlingar under annadagen.

”Aspen känns på gång och har varit jättefin i de två senaste starterna. Motståndet är inte så farligt. Jag hoppas han kan spräcka segernollan ikväll”, säger Tomas Pettersson.

Cab Frontline blev fyra med krafter kvar i ett förra starten i ett långlopp. Nu är det långt igen från dubbla tillägg och med hela 100 000 i förstapris. Tomas känner sig inte helt chanslös.

”Han står lite hårt inne och möter tuffa hästar så jag får ligga lite lågt. Men han känns klart på gång. Det ska bli spännande.”

Herman Hazelaar är också ute i ett 100 000-kronorslopp med Linus Lönn i sulkyn. Han missade segern precis senast på Solvalla.

”Det var lite snöpligt. Han är bra i ordning och loppet ser jämnt ut. Med lite fart på tillställningen kan han nog ta några på slutet och ta en bra placering.”

Imorgon eftermiddag går Musett af Djupmyra ut från tillägg i Diamantstoet på Färjestad.

”Hon var väldigt laddad i comebacken senast. Jag hoppas att hon tagit det loppet bra. Med rätt draghjälp så bör vi vara bland de tre första. Då kommer hon att spurta ner ganska många.”

På påskdagen är det dags för storasyster Madame af Djupmyra som också står på tillägg i ett försök i Diamantstoet på Romme. Förutsättningar är ungefär likadana som för lillasyster.

”Hon var rejäl vid segern på Valla och det har inte varit några konstigheter efter det. Jag tror nog att vi kan vara ganska långt fram i det här loppet.”

På annandagen gör Sigel Little Doc sin fjärde start i Tomas och Jennis träning. Även hon från tillägg.

”Hon har kämpat på i de starter hon gjort och det borde kunna trilla ner någon mer pollett. Men jag ligger lågt och hoppas att vi tar en hygglig placering”, säger Tomas Pettersson.