Avantis Red Witch bästa chansen i helgen

Romme fredag, Bollnäs lördag och Bergsåker söndag och störst segerchanser har nog Avantis Red Witch och Viggo Frontline på söndag då Stallion Töll siktar mot pengar. Men Ajlexes Frisco och Lovely Star kan också vara långt fram på Romme där Kalcedon får ses som en fidus. Gossip’s Lord har platschans på Bollnäs under lördagskvällen om han klarar av att hålla sig i trav i starten.

Ajlexes Frisco är först ut på Romme och svårbedömd eftersom det var ett tag sedan han startade. Det har varit svårt att hitta något passande lopp. Nu står han perfekt inne i ett fyraåringslopp.

”Han känns fin och borde kunna få ett passande lopp. Får han det och går som han gjorde i somras till slut kan det gå riktigt bra. Men jag ligger lite lågt till han kommer igång ordentligt”, säger Tomas Pettersson.

Tomas kör också Jenni H Åsbergs träning Kalcedon som var duktig när han vann ett montélopp, gången efter blev han för hetsig och pullade bort sina krafter. Nu är det sulky som gäller.

”Han har bakspår och kanske håller sig lugn. Det viktigaste är att han fungerar och har krafter kvar till slut.”

Lovely Star har gått bättre efter en tävlingspaus med omlagd träning. Senast blev det dock ett bakslag när hon inte tog i igen när Tomas höll igen i ledningen i sista sväng.

”Det blev galet med helstängt. Det var som att hon inte förstod att hon skulle springa när de andra kom bakifrån. Nu får hon gå bakifrån från tillägg.  Jag tycker att hon ska kunna vara bland de tre första, men har svårt att tro på seger så länge hon inte visat att hon kan vinna Hon känns riktigt fin.”

Jennis, Gossip’s Lord. är en fin treåring som började bra senast på Bergsåker. Han är dock knepig i voltstart och från spår två får Jenni hålla tungan rätt i mun. Men kliver han bara iväg felfritt så är han en av dem som kan göra upp om segern.

På Bergsåker möts Viggo Frontline och Stallion Töll i ett E3-Bonuslopp. Viggo och Tomas står på tillägg och som Viggo gick senast borde han ha en hygglig chans om det inte blir för tätt mellan starterna.

”Han vann ganska enkelt i förra starten, därför anmälde jag igen när det var så få hästar anmälda. Han är inte helt travsäker, men håller han sig på benen så ska han nog duga en bit igen.”

Jenni kör Stallion Töll som varit inne på Bollnäs och gått ett 22-jobb eftersom den tänkta starten Bergsåker flöt bort i leran när Bergsåker ställde in. Han är ojämn i gången, men har nu ett passande läge och kan få ett bra läge i den främre träffen. Hur långt det räcker återstår att se.

Avantis Red Witch har gjort två bra lopp sedan hon kom i Jennis träning. Senast var hon en hårsmån från att hinna fram till seger igen. Nu har hon bakspår på tillägg, vilket Tomas, som kör, välkomnar.

”Det kan nog vara bra för att komma iväg felfritt. Får vi bara hjälp på vägen har hon en bra chans. Hon kan gå ruggigt fort en bit. Bästa segerchansens i helgen”, säger Tomas.