Avantis Red Witch i comeback på Romme

Avantis Red Witch gör comeback på Rommes lunchtrav i morgon och har en hygglig chans. Victor Frontline åker också till Borlänge och kan ta en plats. På söndag kan Viggo Frontline ta en ny seger på Bollnäs, Lovely Star är för lågt rankad på V75an och Vamoose kommer att göra sitt bästa lopp hittills.

Så ser det inför helgens starter.

Avantis Red Witch har gjort det riktigt bra sedan hon kom i träning hos Jenni H Åsberg. Möjligen blev det lite tätt mellan starterna och hon var inte som bäst på Solvalla i den senaste starten när det blev galopp. Efter det blev det veterinär behandling för några små skavanker, lite vila och sedan vinterträning med lugna jobb i backen på Runemo gård.

”Vi hoppas att hon är i bra ordning igen och med tanke på vad hon visade i den här typen av lopp i höstas borde hon ha en bra chans nu”, säger Tomas Pettersson som kör som vanligt.

Han har även sin egen träning Victor Frontline till start på Romme. Victor var positiv trea senast när han gick bra till slut.

”Det är svårt att bedöma motståndet i den här typen av lopp, men bland de tre första ska han kunna vara.”

Viggo Frontline, som vunnit tre av sju starter, hittills, men som inte fungerade på banan i Östersund i senaste starten och fick en liten vilopaus efter den. Det kan fattas lite tempo nu men håller han sig bara i trav kan han vara med i segerstriden. Från spår ett bakom bilen är risken att han blir över om Tomas inte får upp farten från början.

”Vi kommer att sätta på ett helstängt och hoppas att han kan öppna lite snabbare än vanligt.”

Lovely Star har gjort några riktigt bra lopp i de senaste starterna utan att få vinna. Senast satt hon hermetisk innesluten i fältet på Solvalla till hon fick fritt sista 100 och spurtade till en fjärdeplats. Nu har hon fått smygläge med spår 10 i voltstart i ett stolopp där hon står ganska hårt inne.

”Hon har utvecklats väldigt mycket och är för lågt rankad här. Det är inte omöjligt att vi kan vara trea, fyra”, säger Tomas.

Som avslutning på Bollnäs kör han Jennis träning Vamoose som var förbättrad på Gävle senast. Han är fortfarande ganska seg. Nu blir det urryckare som testats med ett bra resultat i veckan. Han kommer också att få ett mer stängt huvudlag.

”Jag är säker på att han kommer att  göra ett bättre lopp än i de två första, men osäker på hur långt det kan räcka.”