Banker bakifrån på Bergsåker

Perfekt läge för Tullamore Lee, Banker Brodde får gå i spåren sista 700 och Editio har bakspår. Ändå är det de två sistnämnda som har störst segerchans på Bergsåker.

Perfekt läge för Tullamore Lee, Banker Brodde (bilden) får gå i spåren sista 700 och Editio har bakspår. Ändå är det de två sistnämnda som har störst segerchans på Bergsåker.

Tullamore Lee möter några hyggliga motståndare, men har inte varit helt oäven själv. Han trampade sig i senaste starten på Romme men kändes fin i intervaller i onsdags. Från spår ett borde han kunna få en bra resa.

”Jag tror inte att han kan vinna, men det borde kunna räcka till hyggliga pengar”, säger Tomas Pettersson.

Banker Brodde har mött treåringseliten och gått bra på Solvalla i tre starter utan att få den riktigt rätta utdelningen. Efter det har han fått pusta lite och gör nu comeback efter det. Han står med 20 meters tillägg och möter några hyggliga motståndare, vilket Tomas ser som en fördel.

”Då kanske vi kan få gå ryggar när det blir körning under sista varvet. Då kan det gå riktigt bra. Han har visat att han är vass till slut.”

Den här gången blir det skor för Banker.

Editio har varit ute över långdistans två starter i rad och travat riktigt bra för att vara honom. Nu har han fått bakspår i främre volten och kan näppeligen ta sig till ledningen. Ett halvvarv kortare distans än senast borde dock vara en fördel.

”Fortsätter han att stå på fyra friska ben så att aktionen fungerar då borde han vara med och slåss om segern.”

Editio går barfota igen.