Banker i nytt montélopp på Valla

Banker Brodde, som var trea i Svensk Travsports montéfinal förra lördagen på Solvalla, går ut igen i monté på huvudstadsbanan. Han fick sämsta möjliga spår i söndagens övning, men visade i lördags att det finns kapacitet när han fick stryk av två av de bästa montéhästarna i Sverige.

På måndag gör Ivana Frontlines förstfödde, Rizzo Frontline debut på Bollnäs, där Peak och Romeo Frontline också går ut. Bäst chans att blanda sig i segerstriden har nog Romeo.

Men först Banker på Valla där Jenni H Åsberg som vanligt sitter i sadeln. Tomas Pettersson vill dock dämpa segerförhoppningarna:

”Han har visserligen varit pigg och glad i intervallerna efter senaste starten, men från det här läget blir det nog svårt att vinna, även om det inte är helt omöjligt. Det beror på hur det stämmer i starten”.

Är det inte väl tätt att starta i monté med bara en veckas mellanrum?

”Det är det som kommer att visa sig på Valla.”

Bollnäs trav på måndagkvällen inleds med att Rizzo Frontline gör debut från spår 12.

”Det är inte hela världen. Han behöver få rutin efter att ha tränat på länge. Det fattas dock fortfarande lite tempo och han måste börja starta på för att kunna hävda sig. Jag tror inte att han är mogen för att vinna direkt.”

Peak Frontline gör en ny montéstart. Den här gången med Elias Strandberg i sadeln. Hon har gått ganska hyggligt i disciplinen de senaste starterna.

”Det är några hyggliga emot och vi är glada om om hon tar en hygglig placering.”

Romeo Frontline har fått ett perfekt innerspår. Han var duktig i senaste starten och Tomas har vissa förhoppningar.

”Vi kommer att lätta balansen lite och jag tror att han kommer att bli lite snärtigare. Bland de tre första bör han kunna vara.”

Shannon Frontline gör ett nytt försök att kvala. Den här gången med Tomas i vagnen. ”Hon tränar bra, men är lite vass. Hoppas det fungerar nu.”

Adore Sutola har gått 23 på ett bra sätt och får kvala för att vara klar för start nästa år. Quentin Frontline har tagit tid på sig och kvalar nu även om han kanske inte är färdig för start.