Banker och Cecilia debuterar

Fredag med lunch i Bollnäs och middag i Sundsvall. Två av de treåringar som stallet har störst förhoppningar på gör tävlingsdebut. Banker Brodde i Bollnäs och Conrads Cecilia på Bergsåker.

Fredag med lunch i Bollnäs och middag i Sundsvall. Två av de treåringar som stallet har störst förhoppningar på gör tävlingsdebut. Banker Brodde (bilden) i Bollnäs och Conrads Cecilia på Bergsåker.

Men först ut på Bollnäs är Editio som gick riktigt bra på Råttvik i sin debut för Tomas Pettersson. Då blev det en fin andraplats och nu är Editio tippad etta, trots att han står ganska hårt inne i loppet och fått ett lite vanskligt utgångsläge. Men från Tomas är det positiva tongångar:

”Han har känts nästan finare efter starten än före. Ägaren säger att han ska vara lite svår i volten och det hade nog varit bättre med en rygg att gå i, han är väldigt pigg från början. Men jag hoppas få iväg honom felfritt och får han ett hyggligt lopp ska han vara med där framme.”

Optimus Frontline blev sliten i höstas och har inte startat sedan i början av december. Han gjorde hela 19 starter som treåring och har fått pusta innan han tränat hårdare igen.

”Jag tycker att det verkar som om hästen mognat. Han är i alla fall mycket finare nu än i slutet av förra året. Från spår sex bakom bilen är det svårt att säga hur det ska gå.”

Problembarnet Odd Frontline har det ännu inte lossnat för. Han har svårt att få till det i loppen fast han tränar bra.

”Han får starta på så får vi se om det släpper. Här gäller det i första hand att köra felfritt och att tjäna pengar. Om banan är fin kommer jag att prova att köra honom barfota runt om.”

Tomas Pettersson har inte haft någon vidare tur i spårlottningen på senare tid. För debutanten Banker Brodde har han dragit det knepigaste spåret i volten, nämligen fem.

”Han är stor och tung. Men han är samtidigt så pass lugn och samlad numera att jag tror att det ska gå bra att komma iväg felfritt.”

Och Tomas har ganska stora förväntningar på Banker Brodde som inhandlades på kriterieauktionen till ett konsortium med ganska många delägare.

”Han har känts riktigt bra i träningen på slutet. Det känns som en häst av rätt sort som jag hoppas en del på för framtiden. Nu är det några hyggliga emot, men han är väl förberedd.”

Banker Brodde kvalade redan i augusti som tvååring och har gått 20 som snabbast i år i ett snabbjobb för en månad sedan.

En annan av stallets lovande treåringar Conrads Cecilia får åka till Bergsåker för debuten. Hon gick 21 i kvalet, vilket är det snabbaste hon gått hittills. Hon har fått tråkiga spår elva och möter också hyggligt motstånd.

”Det är lite som med Banker. Det är svårt att riktigt säga hur motståndet ser ut, men det ser ganska tufft ut. Hon är fin och henne hoppas jag också ganska mycket på det här året. Jag kör givetvis därefter med både henne och Banker. Det är inte sista gången de ska starta. Men det ska bli riktigt roligt och spännande att se hur de fungerar.”

Olivia Frontline gjorde en fin treårssäsong där hon stötte på kulltoppen i några årgångsfinaler. Hon har varit fin efter årsdebuten och gick ett lätt banjobb i tisdags. Från spår nio är det ett gynnsamt smygläge för henne. Hon kommer att gå barfota.

”Hon är inte helt borta om det klaffar i loppet.”

Paris Frontline har inte visat så mycket hittills. Nu har fått passande springsspår, men Tomas ligger lågt.

”Kan hon hänga med till pengar är jag nöjd.”