Barfota för Uffe?

Shaded fredag, Make It best och Leia Skywalker lördag och Höstbouffe söndag. Så ser helgen ut och Uffe är nog den som är närmast seger.

Shaded fredag, Make It best och Leia Skywalker lördag och Höstbouffe söndag. Så ser helgen ut och Uffe är nog den som är närmast seger.

Det börjar med Shaded på Romme. Han går hyggligt utan att vinna.

”Jag tycker att han är lite bättre än tidigare. Han var positiv näst senast, senast var det okey och han är pigg glad i träningen. Han får starta på, så får vi se om det släpper”, säger Tomas Pettersson.

Make It Best startar i montéloppet på Bergsåkers V75-dag. Han går jämnt och bra och är placerad för det mesta. Jenni H Åsberg rider som vanligt.

”Han måste nog höja sig något snäpp för att vinna det här loppet. Men allt verkar bra med honom och han nog tjäna pengar igen.”

Leia Skywalker blev spänd efter en omstart i årsdebuten på Solvalla. Hon var nära att galoppera och hamnade långt bak. Hon avslutade bra utan att få pengar. Det är en häst med bra kapacitet och nu provar Tomas öppet huvudlag på Bergsåker.

”Från spår fyra i volten är det ändå stor galopprisk. Hon är också lite rund om magen och kan nog behöva några lopp till innan formen är på topp. men kommer vi bara iväg ska hon kunna göra en hygglig insats.”

På söndag är det dags för monté igen för Höstbouffe. Jenni rider hon över kortdistans vilket passar honom bäst. Näst senast gick han bra, senast flöt inte travet riktigt. Men nu blir det barfota om banan tillåter det.

”Vi får se hur det blir med väder och vind. Det ser ut som en vettig uppgift för honom.”

I de senaste starterna var She´s Racy duktig tvåa i sin montédebut. Ingalill Laday var helt omöjlig att få iväg felfritt från start och de rätta trycket saknades i Adore Sutola som blev stum till slut.