Bäst chanser på Bollnäs

Pasco Frontline och Ajlexes Daylight på Bollnäs lunchtrav under fredagen. Det är nog de bästa chanserna när sommartravet drar vidare med Bergsåker, Bollnäs och Hoting i dagarna tre.

Pasco Frontline och Ajlexes Daylight på Bollnäs lunchtrav under fredagen. Det är nog de bästa chanserna när sommartravet drar vidare med Bergsåker, Bollnäs och Hoting i dagarna tre.

Det börjar med att treåringarna Chicago Max och Quality Frontline möts på Bergsåker. Ingen har riktigt rosat marknaden hittills.

”De har inte riktigt gått som vi hoppats. Men nu känns de lite förbättrade i träningen så jag hoppas att de kommer. Men här är vi nöjda om de får pengar”, säger Tomas Pettersson.

Conrads Cecilia har gått hyggligt på slutet. Nu har hon bakspår på tillägg och det är förmodligen inte hennes melodi.

”Men loppet är ganska ihåligt så hon borde ändå kunna ta en hygglig placering.”

Inga riktiga vinstchanser alltså, möjligen ser det lite bättre ut på Bollnäs. Pasco Frontline var visserligen lite blek på Solänget, men visade sig vara lite röd i halsen efteråt. Nu har han tränat normalt i några veckor och känns lika bra som vanligt.

”Han bör göra en bra prestation. Läget är inte det bästa, men han går ner en klass den här gången och bör kunna vara med och hugga där framme.”

Pasco kommer att gå barfota runt om.

Ajlexes Daylight, Tarzan kallad, visade senast att den fina formen från förra året kan vara på väg tillbaka. Nu har han spår fyra i volten, vilket alltid kan vara knepigt.

”Han har tränat sina lugna pass och inget tyder på att han skulle vara sämre nu. Håller han sig på benen borde vi kunna vara med och kriga lite.”

Onenightinheaven har varit från ett tag och startar i ett comebacklopp.

”Hon är inte superjobbad, men det bör räcka ganska långt i det här sällskapet även om inte tål att göra så mycket själv.”

Samma ägares tvååriga Västerbo Pompadour ska kvala och det är inte omöjligt att det blir start ganska snart om det går bra. Kvalar gör också treåringarna Quduna och Quando Frontline, inte för att de är startklara, men det utgår ytterligare en premie vid godkänt kval före den 1 juli.

I premieloppet gör Regina Frontline ett nytt försök efter galoppen senast.

Chanserna i Hoting på lördag återkommer vi till.