Bästa året hittills

2021 blev det bästa året hittills för Tomas Pettersson och Jenni H Åsberg. Totalt sprang hästarna i träning in över fyra miljoner och vann 50 lopp.

”Vi har en bra organisation och bra personal. Vi håller en hygglig bredd även om den riktiga stjärnan saknas. Jag hoppas vi kan få fram någon som kan hävda sig i de större unghästloppen framöver”, säger Tomas Pettersson.

Under 2021 strömmade det också in en del nya hästar med ägare som inte tidigare haft hästar i stallet och totalt tränar Tomas och Jenni nu 43 hästar. Tomas tycker att det ser ganska bra ut inför 2022.

”Vi har en del fina nyblivna tre- och tvååringar så det verkar lovande.”

Året har börjat skapligt med mer än 100 000 kronor inkört på sex starter. Imorgon fortsätter det med Ajlexes Elise på Gävle som har spår nio bakom bilen i ett öppet lopp.

”Hon var positiv senast och tränar jättebra. Jag hoppas hon går bra igen och det finns inget som tyder på något annat.”

På söndag startar Dear Matrix på Romme. Hon startar i ett stolopp från spår sex bakom bilen och har hittills gått bra i sina starter i Tomas och Jennis regi.

”Senast hade hon lite kvar i mål och hra tränat på och verkar fortsatt fin. Jag tror att hon ska göra ett bra lopp igen, sedan får vi se hur långt det räcker.”

På måndag åker Jenni med Avantis Red Witch och Maxton till Bergsåkers lunchtrav.

Avantis Red Witch är ute över passande kortdistans, men har hamnat lite långt ut på vingen.

”Hon gick rätt så bra senast när hon fick dra tåget i tredjespår. Jag hoppas hon kan ta en bra placering igen och skulle det lösa sig är det väl inte alldeles omöjligt att hon är med i segerstriden. Det verkar inte vara så tufft motstånd.”

Maxton är en nybliven fyraåring som kvalade i slutet på förra året och nu ska debutera.

”Han har varit lite bekväm, men har piggnat till efter kvalet. Han kommer säkert att behöva några lopp innan man kan hoppas på vinst. Sköter han sig nu och tar en placering är vi nöjda”, säger Tomas Pettersson.