Bättre än raden på Rättvik

Bättre än raden. så kan man sammanfatta stallets starter i Rättvik ikväll. Stämmer det så har The World Is Mine, True Devotion och Kimbee Crown form för att vara med i segerstriden. På midsommarafton kan även Sara K.M.E vara långt fram på Hagmyren om hon håller sig i trav.

The World Is Mine har galopperat i sina första starter, men det har mest varit otur enligt Tomas Pettersson:

”Första starten var det jag som tog ut honom väl häftigt när jag hade loppet i min hand. Andra gången blev det lite trångt från femte spår. Det är klart att galopperna sitter i bakhuvudet och i första hand gäller det att köra felfritt. I så fall har han en bra chans.”

True Devotion har inte haft någon vidare tur i spårlottningen och den här gången blev det spår elva i försöket i Hästägarecupen. Det kan bli svårt att vinna försöket, men Tomas siktar högre.

”Det gäller att ta sig till final så snyggt som möjligt. Hon har toppform och är inte chanslös att vinna finalen bara vi tar oss dit.”

Kimbee Crown kom inte med i Hästägarecupen och startar istället från spåret längst bak i comebackloppet. Det såg bra ut på Gävle innan galoppen kom.

”Han känns kraftigt uppåt. Kommer vi igenom någorlunda ska han ha en vettig chans.”

Sara K.M.E. startar igen på Hagmyren där hon var tvåa senast. Nu har hon springspår i volten, men det är inte säkert att Tomas kan utnyttja det.

”Hon är inte så tokig, men hon är känslig i munnen och osäker de första 500 metrarna så man får köra försiktigt. Det ser ut att vara någon bra emot och jag fokuserar på att köra felfritt så får vi se hur långt det räcker.”