Bellis rysare på V75

Idag kör Bergsåker stortävlingar och Bellis Frontline har läge att skrälla med sin första vinst. Avantis Red Witch kan ta en placering i montéloppet och G.G. Ojjdo ska alltid räknas med chans. Imorgon gör Ajlexes Elise debut i Tomas Petterssons och Jenni H Åsbergs träning från tråkigt läge, men bra förberedd.

Avantis Red Witch har galopperat direkt i sina två första montéstarter. Men Jenni som sitter i sadeln tror att det ska kunna gå bra idag och Red Witch står bra inne i loppet.

”Double Night kan bli svår att slå, men en plats ska vi kunna ta om hon sköter sig.”

G.G. Ojjdo står med 20 meters tillägg över passande långdistans och är högt rankad. Senast gick det lite för sakta när det blev galopp, ett olycksfall i arbetet.

”Han är bra i ordning och tål att tuffa på i jämnt hårt tempo.”

Bellis Frontline är med i ett försök i Diamantstoet. Hon har gjort många bra lopp på rad, men fortfarande saknas den första segern. Senast satt hon fast i rygg på ledaren och gick i mål med krafter kvar. Nu har hon läge för samma position igen och om luckan kommer kan det gå riktigt bra.

”Det är tuffare motstånd nu, men hon borde få ett bra lopp och ska kunna vara bland de tre, fyra första.”

Ajlexes Elise har inte startat sedan i början av november och varit i Tomas och Jennis träning sedan mitten av november. Det rör sig om en märr som alltid tränat bra, men som ännu inte fått till det riktigt i lopp.

”Hon har tränat bra även hos oss och i onsdags var hon inne på Bollnästravet för ett snabbjobb tillsammans med Gossip´s Lord. Hon gick 22 på ett bra sätt och Tomas tyckte att hon var fin. Hon borde göra en bra insats i den första starten för oss”, säger Jenni.