Bergsåker och Romme idag

Tomas Pettersson åker till Sundsvall och Jenni H Åsberg till Romme.

Bergsåker kör lunchtrav och Viva Frontline gör debut, Like A Boeing gör comeback efter kastration, M.J.’S Frost har också haft en längre tävlingspaus. Alla tre är således svårbedömda och Tomas gissar på att det kan bli 3-5 placeringar.

På Romme har My Gifted My ett bra läge och kan bli en rysare. Remains startar i monté och har formen på topp.

På lördag lunch får Jenni köra breddlopp i Gävle med Truelove Frontline och Avantis Red Witch som gör stalldebut väl förberedd och fint läge. Bästa chansen under fredag och lördag enligt Tomas och Jenni.

Stallet har överhuvudtaget visat fin form den senaste tiden med en rad placeringar.

Viva Frontline kvalade på ett bra sätt och borde vara ännu lite rappare nu, men hon är lite ivrig och det finns en viss  galopprisk från spår två i volten.  ”Håller hon sig på benen borde hon kunna ta en placering”, säger Tomas.

Like A Boeing har också fått det snäva andraspåret i volten. Han har inlett karriären lovande, men varit lite trög. Därför blev han kastrerad och fick en tävlingspaus med mycket träning. ”Det är svårt att säga var han står eftersom han inte anstränger sig mer än nödvändigt i träningen, men han är mycket jobbad inför comebacken.”

M.J.’S Frost  inledde också bra, men var sämre i de två senaste starterna. Därför blev det behandling, vila och sedan träning. ”Han tränar bra, men behöver säkert några lopp i kroppen för att få upp det rätta tempot.”

På Romme under fredagskvällen kanske My Gifted My får utdelning på sin toppform. Han har suttit fast i rikstoton i de senaste två starterna. Nu har han fått spår två bakom bilen och bör kunna få ett bra lopp med Jenni i vagnen. Innerspårets Puketorps Julius är dock riktigt startsnabb så det kan bli svårt att nå ledningen. ”Han kommer att gå barfota fram och med klaff i loppet så bör vi ha en hygglig chans”, säger Jenni.

Remains har skött sig i de senaste starterna, vilket resulterat i två tredjeplatser framför vagn. Nu är det monté, vilket tidigare inte riktigt varit hennes melodi. ”Men med lite tyngre balans och helstängt huvudlag tror vi att hon kan fungera och ta en plats.”

På lördagens breddtrav på Gävle får inte Tomas köra, men väl Jenni. Hon sitter först upp bakom Truelove Frontline som tränar bra, men brukar galoppera i loppen. Skulle hon gå felfritt bör hon spurta ner de flesta i det här sällskapet.

Avantis Red Witch har inte varit så länge i träning, men tränat bra och är väl förberedd för och har fått spår ett på start. ”Det är en fin häst som bör ha en bra chans att vinna”, säger Jenni.