Bollnäs och Bergsåker inleder veckan

Debut för Roscoe Frontline, monté igen för Trans Atlantic och tre fina tråringar till kval på Bollnäs. Sedan Pasco, Alfred och Romeo på Bergsåker på tisdag. Efter lite lugnare på tävlingsfronten i början av året börjar det nu så smått komma igång på allvar.

Debut för Roscoe Frontline, monté igen för Trans Atlantic och tre fina tråringar till kval på Bollnäs. Sedan Pasco, Alfred och Romeo på Bergsåker på tisdag. Efter lite lugnare på tävlingsfronten i början av året börjar det nu så smått komma igång på allvar.

Först ut är Roscoe som tagit tid på sig, inte är att lita på och är lite entaktad. Ändå kan det gå bra i debuten om han håller sig i trav. Han har gått bra i snabbjobb i 20-tempo. Två treåringar som gått hyggliga kvallopp ser ut att vara det svåraste motståndet i ett ganska skralt lopp.

”Han kan bli lite ivrig och hoppa i början. Jag hoppas få iväg honom från spår två. Han kan i och för sig galoppera när som helst. Men han är inte så tokig om han håller sig i rätt gångart”, säger Tomas Pettersson.

Roscoe ska gå barfota fram. Det ska även Trans Atlantic göra i sin andra montéstart. I debuten blev det en ganska lätt seger med Jenni H Åsberg i sadeln som rider igen.  Men nu är motståndet betydligt tuffare.

”Han var duktig senast och har varit fin i träningen efter det. Men det kan nog  bli svårare att vinna nu.”

Bland alla fina treåringar i stallet visar Tomas Pettersson upp Maya Gold, Oklahoma Broline och Well Done La Marc i kvalloppet.

”Det är tre fina unghästar. Det ska bli riktigt roligt att se vad de kan göra.”  

På Bergsåker har Pasco Frontline fått spår sju bakom bilen. Senast blev han struken för en hovböld och gången innan blev han störd till galopp. Det har strulat och Pasco har inte fått de lopp han behövt för att komma upp i toppform. Nu är motståndet inte allt för imponerande. Men Tomas vill ändå ligga lågt:

”Jag tror att det fattas lite innan han är i riktigt bra form. Det kan bli svårt att vinna.”

Essis Lille Alfred har inte startat sedan oktober och kan nog vara lite ringrostig.

”Han känns fin i träningen, men är ganska stor och tung och kan nog behöva några lopp för att komma igång.”

Romeo Frontline gick riktigt bra senast på Östersund och har varit okey i träningen efter loppet. Men Tomas har inte allt för stora förhoppningar.

”Jag vill nog se honom göra flera bra lopp i rad innan jag tippar på en toppplacering. Men det känns som om han är lite på gång.”

I förra veckan gick det troll i segerchanserna på Östersund. Quentin Frontline galopperade över mål i segerstriden. Ajlexes Daylight (Tarzan) ledde hela vägen men blev snuvad av Fantastic Ås som kom ut från hans rygg och vann med en nos. Queen Frontline blev lite stum på upploppet efter att ha gått i dödens och fick nöja sig med en fjärdeplats.