Bra chans för Abraham på Bollnäs

Abraham Frontline är förmodligen den bästa chansen från stallet på Bollnäs lunchtrav. Tomas Pettersson låter Ulf Eriksson sköta tömmarna eftersom han själv kör nykomlingen Whynot Me i samma lopp och Jenni H Åsberg är avstängd.

Men först ut är Kronbruden och Ella Pace som möts i samma stolopp. Här kör Ulf Eriksson Jennis träning Ella Pace som galopperade senast, men gick bra efter galoppen. Hon verkar uppåt i formen, men har spår sju bakom bilen och kan få det besvärligt med positionerna under loppet.

Det gäller också Kronbruden som fått spåret utanför och därmed  ett ännu knepigare läge. Hon har varit jämn hittills med fyra raka tredjeplatser och nu väntar ett snällt upplägg.

 ”Jag tar det lugnt från start och hoppas att det blir körning i loppet och att vi kan knäppa några till slut”, säger Tomas.

Quantum Estelle var inte till sin fördel i comebacken i mars efter vintervila. Nu är det dags att försöka igen och hon har fått ordning på kroppen och ser fin ut. Hon är rejält grundjobbad i Runemo, men har inte gått fortare än 20 över 2100 meter på ett bra sätt.

”Jag kommer att köra efter hur det känns och det blir ett försiktigt upplägg från ett tråkigt utgångsläge och behåller skorna på den här gången.”

Whynot Me hade  gjort en start innan han kom i träning för inte så länge sedan. Han har fått ett bra spår, men är ingen raket ut. Han är stor och rejäl, men är inte provad i något snabbjobb inför den här starten.

”Han är svårbedömd, men en spännande häst lite längre fram.”

Abraham Frontline har startar några spår längre ut bakom bilen. Han gick bra i debuten och allt har varit bra efter den. Han  borde duga rätt bra i det här loppet tror Tomas Pettersson.

Samtliga hästar kommer att gå med skorna på och få vanliga vagnar bakom sig på Bollnäs imorgon.