Bra chans för Frisco

Happy Fighter går ut i hetluften i monté på Axevalla och Ajlexes Frisco har en bra chans på Hagmyren. Så ser lördagen ut.

Happy Fighter går ut i hetluften i monté på Axevalla och Ajlexes Frisco har en bra chans på Hagmyren. Så ser lördagen ut.

Happy Fighter har gått bra i monté och lyckats kvala in i finalen av Sommarmontéserien som har hela 100 000 i första pris. Ett orosmoment är att han haft svårt att komma iväg felfritt i voltstart och sedan är naturligtvis motståndet stenhårt under Axevallas stora helg med Stochampionatet som kronan på verket.

”Han gick bra senast och är pigg och fin i jobben. Nu står han lite hårt inne och vi ska prova med norskt huvudlag och att tynga ner honom lite mer. Förhoppningsvis blir han stabilare och kan gå iväg i trav med öppet huvudlag till att börja med. Det är kul att få vara med, men det är pengar som gäller i första hand”, säger Tomas Pettersson som ser Jenni H Åsberg rida på ATG Live.

Själv stannar han hemma för att åka till Hagmyren och tävlingarna som tar vid där när det är slut på Axevalla. Ajlexes Frisco hoppade när det blev en omstart i debuten, men stod för en fin upphämtning. Nu har han ett bakspår som han kan smyga igång från och motståndet ser inte allt för hårt ut.

”Spåret passar bra och jag hoppas att ska duga en bit, han borde ha en ganska bra chans.”

Senast hoppade Usain Frontline bort sig från start och Pingo Ö.K. blev störd till galopp i första kurvan. Sedan var den dagen förstörd.