Bra chans för Kimbee Crown

Lunch idag i Östersund, sedan Bollnäs fredag, Romme lördag och Hagmyren söndag. Totalt ska en tredjedel av hästarna i stallet ut på tävlingsbanan. Den bästa chansen kan vara den som startar först, Kimbee Crown.

Han var fin vid vinsten senast på Gävle och har bra förutsättningar i Östersund. Från innerspår på kortdistans kan han hålla ledningen hela vägen. Motståndet är inte allt för avskräckande.

”Det bör vara en riktigt bra chans”, säger Tomas Pettersson som kör barfota runt m och med helstängt huvudlag.

Front Pace följer med till Östersund och går ut från tillägg. Han har tagit fina placeringar i de senaste starterna och gick bra på Bollnäs senast. Orosmomentet är spår fem i volten, vilket innebär en viss galopprisk.

”Han står på tur för att vinna och kan mycket väl göra det om vi kommer iväg felfritt och får lite draghjälp. Motståndet ser ganska lämpligt ut på papperet.”

Bollnäs kör på fredagskvällen och först ut är R.K. Rapida som galopperat i sina fem senaste starter. Hon ska egentligen inte vara så osäker och galopperna har satt myror i huvudet på Tomas och Jenni H Åsberg.

”Vi kör med skor den här gången och ligger lågt. Hon borde kunna gå felfritt och vi är nöjda med hur hon tränar.”

Gossip’s Lord har gjort en start i år och gick bra ute i spåren och höll bra som fyra. Från spår åtta i tilläggsvolten bör han kunna kliva iväg felfritt i voltstart.

”Han borde vara bättre nu med det förra loppet i kroppen. Håller han sig i trav blir jag inte förvånad om vi är med en bit fram. Det blir skor och öppet huvudlag”, säger Tomas.

Barry Wadd är ute på djupt vatten i ett försök i Anders Kilströms Minne. Han var fyra efter ett tävlingsuppehåll senast.

”Vi är ute för att samla poäng i Anders Kilströms och med det här motståndet tror jag inte att han vinna.”

Viggo Frontline har inte startat sedan januari och kommer ut i comebackloppet.

”Han har svårt att hålla sig fräsch och behandlats. Sedan bestämde vi att han inte skulle starta med brodd. Nu känns han fin och är inte chanslös i det här loppet.”

I kvalloppet ska treåringarna Bellis Frontline och Kontur springa godkänt så att det går att börja leta debutlopp. Det borde inte vara några problem. Båda har gått 22 i snabbjobb.

På Romme möts Ella Pace och Kronbruden i ett stolopp på lördagskvällen.

Ella hoppade omotiverat i sista sväng senast. Hon har skaplig form, men behöver tur med positionerna från ett knepigt utgångsläge. Jenni kör.

”Hon klarar av att gå i spåren, men måste ha draghjälp.”

Kronbruden har spår sex bakom bilen och Tomas kommer att ladda från början och hoppas kunna hitta en bra rygg.

”Hon behöver lopp och kommer att gå med skor.”

På söndag ska Kimbee Dream som inte var till sin fördel senast göra ett nytt försök i monté med Jenni i sadeln.

”Han var riktigt laddad i ett banjobb, men montéloppen i vardagstravet är ganska tuffa. Vi får se hur han komma till från springspår på tillägg. Han känns i alla fall uppåt.”

På Hagmyren ska också Doyoucash In kvala efter upprepade galopper i de senaste fem starterna.

”Jag är ganska nollställd till dess han visar att han fungerar. Nu tynger vi ner honom och kör med öppet huvudlag och han borde inte ha några problem att bli godkänd.”