Bra chans för True Devotion

True Devotion har en hygglig chans på Östersunds lunchtrav idag där hon möter Maracanazo. Imorgon startar hela sex hästar från stallet på Bollnäs. Ingen given vinnare, men en rad platschanser.

True Devotion gick bra i sin stalldebut som trea efter att ha fått gå ute i spåren.

“Jag var nöjd med henne och hoppas att vi är med i segerstriden idag”, säger Tomas Pettersson.

Mats E Djuse har fått förtroendet bakom Maracanazo som fick ett snällt lopp senast och hängde med, men inte mer.

“Jag hoppas han komma ner i ett bättre läge idag och vara med en bit fram.”

På Bollnäs inleder Sidney Crosby som startar i ett lopp med kuskar som inte kör så många lopp per år. Därför sitter Jenni H Åsberg upp i sulkyn. Sidney galopperade i comebacken på Bergsåker senast och fick ett snällt lopp med en snabb avslutning.

“Han borde ha fått upp tempot lite och har bra läge. Med lite klaff ska han vara med bland de tre första”, säger Tomas.

R.K. Rapida har inte startat sedan i början av december förra året och varit lite förkyld men har tränat bra ett tag och känns helt normal.

“Hon är inte i toppform, men det ser ut som en passande uppgift. Håller hon sig bara på benen och kommer iväg bra ska hon kunna vara en bit fram.”

Barry Wadd har haft hjärtproblem och hade varit borta från start sedan september förra året när han gjorde comeback med att bli trea för några veckor sedan. Han gick bra, men fick lite mjölksyra i slutet av loppet och borde ha fått upp tempot till den här starten. Läget är dock uselt och motståndet hårdare än senast så Tomas kan inte utlova vinst utan hoppas på en platschans.

Otur i spårlottningen har såväl Avantis Red Witch som Viggo Frontline haft när de möts från de sämsta spåren bakom bilen på kortdistans.

“Red Witch är fin i träningen och Jenni får försöka komma ner så får vi se hur långt det räcker. Viggo var blek senast, men vi har inte hittat något fel och han känns mycket rappare i träningen. Det är dock svårt att tro på seger från spår tolv”, säger Tomas.

Vinst kan det dock bli för K.S. Cascade i det avslutande punkt 21 loppet. Han gör debut för stallet och har inte startat sedan i oktober.

“Vi har kört 23 som snabbast så han är inte vässad, men han känns bättre och bättre i träningen. Även om han kan behöva lopp i kroppen och det blev ett tufft lopp för att vara punkt 21 blir jag inte förvånad om han är med därframme. Det är en jättefin häst som jag hoppas att vi ska få roligt med under våren.”