Bra chans för Uffe och XRay

Höstbouffe och XRay har hyggliga segerchanser på Gävles söndagstrav. Romeo Frontline kan också komma på prispallen.

Höstbouffe och XRay har hyggliga segerchanser på Gävles söndagstrav. Romeo Frontline kan också komma på prispallen.

Uffe går ut i monté med Jenni H Åsberg i sadeln. Senast var han lite sämre när det var riktigt varmt. Han  gillar inte värme och fick ta det lugnt ett tag innan han började träna igen och har sedan gått på i backen på ett bra sätt. Men tävlingspausen på en månad och när det nu blivit kyligare tror Tomas att Uffe kan en hygglig chans:

”Han har fått ladda om och borde kunna göra ett hyggligt lopp.”

XRay gick bra senast som trea i sin comeback efter långvarig frånvaro på grund av skada. Hon har tränat bra efter den starten och går nu ut i ett E3-Bonuslopp för ston.

”Hon gick en bra tid från ledningen senast och jag tror att hon kommer att bli bättre och bättre  om hon får starta på. Här är hon en av dem som ska räknas i ett ganska öppet lopp.”

Romeo Frontline gick också bra i sin comeback senast som tvåa. Nu har han bra läge, men Tomas varnar för att det blev hårdare motstånd än vad han trodde i loppet.

”Han ska gå i ryggar och har bra smygläge. Jag får försöka hitta en så bra rygg som möjligt och fungerar det så ska han kunna vara trea, fyra i mål.”

I tisdags på Gävle blev Sergio Frontline struken efter att ha haft dåliga blodvärden. Då fick också Stiernhööks Spirit stannade hemma och kommer troligen att kvala på Bollnäs den 9 september istället.