Bra chanser för Banker och Cupolen

Bergsåker på torsdagen som uppladdning inför Bollnäs på fredagen och Stall Petterssons traditionella sommarfest (det är andra året i rad). Men först torsdag och tre hästar till start på Bergsåker. Banker Brodde och Le Cupole har fått fina lägen, Oline Frontline ska i första hand hålla sig på benen och visa att formen är i antågande.

Bergsåker på torsdagen som uppladdning inför Bollnäs på fredagen och Stall Petterssons traditionella sommarfest (det är andra året i rad). Men först torsdag och tre hästar till start på Bergsåker. Banker Brodde (bilden) och Le Cupole har fått fina lägen, Oline Frontline ska i första hand hålla sig på benen och visa att formen är i antågande.

Banker Brodde har haft otur med startspåren en tid, men nu har han springspår i volten om han nu kan utnyttja det.

”Det är inte det viktiga. Han går bra bakifrån också. Det viktiga är att köra felfritt. Jag hoppas att han får lite mer utdelning nu och är med där framme. Robert Bergh tycks ha en bra häst, men jag tror att min är minst lika bra”, säger Tomas Pettersson.

Oline Frontline, som var stabiliteten själv förra året, har hoppat i årets två starter. Hon har alltså inte fullföljt ordentligt och det är osäkert var hon står formmässigt . Nu har hon 20 meters tillägg och möter ett inte särskilt imponerande startfält.

”Jag hoppas hon sköter sig. Det viktiga är att hon kommer igång och startar. Det finns kapacitet i grunden.”

Le Cupole gör det bra varje gång, men det var ett tag sedan han vann. Nu har han fått kanonläge  bakom bilen och kan öppna ganska snabbt.

”Jag tycker att han är lite bättre för varje start och han tar loppen förvånansvärt bra. Han är fräschare än vad han var under hela vintern när han gick bra. Han växer lite när han kommer till ledningen. Jag kommer att köra där om det går. Han är en säker platshäst, men han står på tur för att vinna igen.”

Le Cupole går barfota runt om igen.