Bra chanser i Bollnäs – chansartat på Solänget

XRay, Quirina och Trans Atlantic går ut i kväll på Bollnäs, alla tre är med i segerstriden. På Solänget i morgon kväll är det mer osäkra kort i form av Hällvin, Romeo och Queen Frontline, Mitt Hjärtas Frode och M.T. Gerrard.

XRay, Quirina och Trans Atlantic går ut i kväll på Bollnäs, alla tre är med i segerstriden. På Solänget i morgon kväll är det mer osäkra kort i form av Hällvin, Romeo och Queen Frontline, Mitt Hjärtas Frode och M.T. Gerrard.

XRay var fin i tvååringsdebuten och har tränat lugnt och sansat efter det. Hon borde vara lite bättre nu i ett litet fält.

”Det är väl Per Lennartssons Enya Boko som ser ut att vara skaplig, men vi bör vara med och göra upp om det”, säger Tomas Pettersson.

Quirina är ett tjusig ostartat fyrårigt sto som varit ett tag i träning och som kvalade på ett bra sätt.

”Hon har varit lite hämmad av sommarens värme, men nu känns det som om hon fått upp det rätta trycket. Vi får se om hon har tempo så att det räcker. Det lilla extra kan fattas, men vi måste börja starta nu. Jag tror att det kommer att bli en bra häst.”

Att Trans Atlantic är bra visade han i en övertygande seger näst senast. Senast blev det galopp i när tempot skärptes, men formen ska det inte vara några problem med. Han står perfekt inne i loppet och långdistans passar utmärkt, men spår ett i volten ett är ett orostecken.

”Han är långsam ut så risken är att vi blir fast på innerspåret. Men löser det sig måste han ha bra chans.”

Upplagt för tre framskjutna placeringar på Bollnäs alltså. Skulle hästarna som åker till Solänget för att springa på lördag kväll hålla sig i trav kan det gå lika bra där, men det är mer  osäkra djur som åker till Örnsköldsvik.

Hällvin var duktig senast som höll sig i trav trots tre omstarter och står bra inne i ett ganska jämnt lopp.

”För honom gäller det fortfarande i första hand att han går felfritt. Gör han det kan han få en hygglig placering.”

Romeo Frontline har fått ett tävlingsuppehåll för behandling och träning. Han har varit lite omogen i sitt uppträdande, men Tomas tror på felfri avgång från spår två:

”Jag tror att han kan hålla sig i trav, men det är svårt att bedöma var han står. Han har gått 20 i 1600 meter som snabbast inför det här. Jag hoppas han kan vara med och tjäna en hygglig slant.”

Queen Frontline har genomgått samma process som Romeo och den stora frågan är om hon kan hålla sig fräsch i benen.

”Hon har varit riktigt fin i några banjobb för några veckor sedan. Nu är det tuffa hästar 20 meter bakom, men jag tror att hon kan göra ett bra lopp.”

Mitt Hjärtas Frode skulle Tomas få gråa hår av om han hade något år. Frode har jättekapacitet, men är väldigt svår att få att gå ett felfritt lopp. Nu är det lite av sista chansen i Tomas träning.

”Han är fin i jobben och nu är det bra förutsättningar för ett felfritt lopp från innerspår och få hästar med. Han borde kunna sköta sig, men osvuret är nog bäst.”