Bra chanser i veckan

Rättvik, Dannero, Östersund och Bollnäs. Så ser det ut den här veckan innan helgen kommer. Lolee Rockza, Thelma M.M., Alfred R.G., Cab Frontline och Sara K.M.E,. startar samtliga med vissa vinstchanser.

Lolee Rockza startar i ett stolopp på Rättviks breddtrav imorgon kväll. Hon står med 20 meters tillägg men bör kunna vara med och göra upp segern, bara hon slipper gå i dödens säger Tomas Pettersson.

”Det gillar hon inte. Men motståndet är vettigt och med ett hyggligt lopp bör hon kunna vara med i segerstriden även om hon inte brukar vinna. Förutsättningarna ser bra ut.”

Thelma M.M. visade som tvååring att hon är en ”riktig flygmaskin”, som Tomas säger. Sedan blev hela treåringssäsongen spolierad av skador och efter ett bra kvallopp gör hon comeback på Dannero på tisdag från 20 meters tillägg.

”Det är lite svårbedömt var hon står. Hon kan behöva några lopp för att komma i toppform. Men hon känns bra och får vi bara ett hyggligt ska hon räknas in bland de som kan vinna.”

Alfred R.G. är med upp till Dannero. Senast gick han bra i comebacken efter en kort galopp. Nu har han spår tre på tillägg och kliver förhoppningsvis iväg felfritt.

”Han är i bra ordning och kommer att bli bättre och bättre för varje lopp. Här står han vettigt inne, men det är några hyggliga emot. Sköter han sig och håller sig i trav kan det gå riktigt bra, men då måste han lägga galoppskorna på hyllan.

På torsdag får Cab Frontline göra resan till Östersund samtidigt som Sara K.M.E. startar hemma på Bollnäs. Tomas stannar i Bollnäs och kör Sara, medan Cab får Östersundstränaren Per Linderoth i sulkyn.

Cab satt fast senast på Solvalla och gick i mål med en del krafter sparat. Nu har spår ett i volten och Per Linderoth får körorder att ladda mot ledningen.

”Han är gynnad av att gå i ledningen. Vi sätter på helstängt och så får Per köra på. Det är ett par hyggliga emot, men det kan räcka hela vägen.”

Sara K.M.E. ar fin som fyra i comebacken senast i Bollnäs. Men hon borde vara ännu bättre nu och får förhoppningsvis ett bra läge från spår sex bakom bilen.

”Det saknades lite i avslutningen förra gången. Med ett lopp i kroppen borde det gå bättre. Det är några svåra konkurrenter med. Men det känns som att hon håller på att mogna och kan avstå från galopperna. Med ett bra lopp kan hon vara bland de tre första”, säger Tomas Pettersson.