Bra chanser på Bergsåker

Ajlexes Elise och G.G. Ojjdo har chans på seger ikväll på Bergsåker. Imorgon kan Gossip´s Lord vara en luring på Bollnäs där Vide Viking har bra fart om han håller sig i trav och Whynot Me provar igen. På söndag kan My Gifted My ta en placering när han startar i monté på Romme.

Ajlexes Elise har gått bra i sina två första starter i Tomas Petterssons och Jenni H Åsbergs träning. Nu har hon spår två på tillägg i ett lopp där motståndet inte ser allt för avskräckande ut. Hon har tränat bra efter den senaste starten och Tomas tror att hon kommer att göra ett bra lopp igen.

”Jag kör med samma utrustning som tidigare och tror på en bra prestation även om det alltid är svårt att veta hur bra motståndarna är i sådana här lopp när hästarna inte tjänat så mycket pengar ännu.”

G.G. Ojjdo var närmast heroisk som fyra senast efter att ha fått tryck flera gånger i ledningen över långdistans. Nu är det ett halvt varv kortare, vilket är en nackdel, och han möter ett antal ston som tjänat mycket mer pengar.

”Han höll berömvärt senast och jag hoppas på ett lite lättare lopp nu. Då får vi se hur han står sig mot de meriterade ston han möter.”

Bollnäs kör tävlingar imorgon eftermiddag och Gossip´s Lord som var tvåa senast i ett comebacklopp har fått bra läge bakom bilen. Det blir lite tätt mellan starterna, men Tomas tror att det ska fungera.

”Han såg fin ut i träningen i tisdags. Från det här läget kan han vara en liten luring.”

Vide Viking galopperade omotiverat i d en senaste starten, men gick sedan riktigt fort. Det är bara att hoppas att han sätter fötterna rätt från spår två i tilläggsvolten.

”Jag vet inte varför han galopperade senast. Det var ju första starten på ett tag och normalt sett borde han vara bättre nu. Men motståndet är tuffare den här gången. Vi provar norskt huvudlag och jag är nöjd om vi tar en placering.”

Whynot Me är med i comebackloppet efter en längre tävlingspaus. I första hand handlar det om att hålla sig i trav.

”Det har inte varit några större fel på. Han har tränat och ätit morötter. Han är inte att lita på, men skulle han gå bör han kunna göra ett anständigt lopp direkt.”

På söndag tar Jenni H Åsberg My Gifted My till Romme för att rida honom i monté. Tomas tror att det kan bli en placering.

”Han är fin i träningen och brukar gilla att starta från tillägg, snabbstarta och sedan smyga med i rygg och ta sig förbi några på upploppet. Normalt så är han fyra, femma med det här motståndet.”