Bra chanser på Bollnäs, sämre på Bergsåker

Lunchtrav på Bollnäs och stallet har tre hyggliga segerchanser av tre möjliga. Banker Brodde, Flowstarter G och Le Cupole är alla tre riktigt hyggliga hästar även om Flowstarter G blivit bortlottad. Bäst segerchans har nog Le Cupole.

Lunchtrav på Bollnäs och stallet har tre hyggliga segerchanser av tre möjliga. Banker Brodde (bilden), Flowstarter G och Le Cupole är alla tre riktigt hyggliga hästar även om Flowstarter G blivit bortlottad. Bäst segerchans har nog Le Cupole.

Efter att ha varit ute i tuffa årgångslopp under hösten var det meningen att Banker Brodde skulle få möta lite lindrigare motstånd i ett 15 000 kronorslopp. Men det blev svårare motstånd än väntat. Banker har gått bra hela säsongen utan att få den riktiga utdelningen och är fortfarande väldigt fin i träningen enligt Tomas Pettersson:

”Han gör säkert ett bra lopp igen, men det blev tuffare motstånd än jag trodde och han är inget givet vinstbud även om jag tror att han har en hygglig chans att ta hem det.”

Senast gick Banker med öppet huvudlag efter att ha blivit lite väl het med helstängt i starten dessförinnan. Senast var han dock lite flegmatisk så nu blir det troligen mittemellan, värmning med öppet huvudlag och halvstängt i loppet.

Flowstarter G har kommit igång bra under hösten och har fin form. Spår tolv bakom bilen är dock ett nästan omöjligt utgångsläge.

”Det var ett lämpligt lopp på papperet, men nu blir det svårt. Annars fanns inget att anmärka på när hon gick intervaller i onsdags.”

Le Cupole har fått spår två i volt, vilket inte borde vara några problem travsäker som han är. Han står perfekt inne i loppet och Tomas tror inte att det är någon stor försämring att han nu ska gå med skor.

”Därmot blev det lite tuffare hästar från tillägg än vad jag trodde att det skulle bli. Han måste vara bra för att det ska räcka hela vägen. Klarar vi av att ta ledningen kör vi där.”

Från Bollnäs bär det av till Sundsvall och Bergsåker där Kimbee Star också hade otur och fick spår tolv i ett treåringslopp.

”Det känns som att han gått framåt efter loppet på Solvalla. Han är mycket smidigare nu. Nu möter han riktigt fina hästar och även om han är duktig själv blir det svårt från det här läget.”

Zoccer Scott vann ett B-lopp senast efter en maximal resa.

”Han känns helt okey men är knappast någon vinstchans. Vi får smyga med och ta det vi kan.”