Bra chanser på Bollnäs

Tre till start och tre bra chanser. Tomas Pettersson tillbaka i sulkyn med fixade ögon. Så ser det inför Bollnäs på måndagkväll. En liten varning dock. Hästarna var som startat de senaste dagarna har varit lite segare än tidigare.

Tre till start och tre bra chanser. Tomas Pettersson tillbaka i sulkyn med fixade ögon. Så ser det inför Bollnäs på måndagkväll. En liten varning dock. Hästarna var som startat de senaste dagarna har varit lite segare än tidigare.

Först ut är Ajlexes Daylight (Tarzan) som kommer att bli storfavorit efter sin överlägsna seger på Bergsåker senast. Nu har han läge för spets på favoritdistansen. Blir han inte för het bör han kunna länsa undan till seger igen. Tomas Pettersson vill dock utfärda några varningar:

”Jag tycker att hästarna varit lite segare i de senaste starterna och Tarzan har tidigare inte gjort sina bästa lopp på Bollnäs. Men han har å andra sidan utvecklats ordentligt och blivit en mycket hårdare häst så jag tror inte att det ska vara några problem. Han har gått sina vanliga jobb efter den senaste starten och känts lika bra som vanligt. På papperet ser det ut som en lämplig uppgift.”

Det gör det även för Mitt Hjärtas Frode som var riktigt fin i sin tävlingsdebut för stallet senast. Från sjätte spår i främre volten är det läge för spets på kortdistans. Håller han sig bara i trav ser det ut som en passande uppgift.

”Jag vill att han ska sköta sig i flera starter i rad innan jag känner mig helt trygg. Men han var riktigt fin senast och det borde gå bra igen. Han har gått bra i jobben efter starten och inte blivit hetare. Han har ju haft tendenser tidigare att vara lite överambitiös.”

Essis Lille Alfred står med 40 meters tillägg, men efter ett bra provlopp förra lördagen tror Tomas att han kan vara med i segerstriden.

”Alfred har tränat ganska hårt i några månader och verkar ha svarat bra på det. Det kändes som att han utvecklats i provloppet. Motståndet är inte allt för tufft så håller han sig bara i skinnet bör han slå de flesta.”

De sega hästar som Tomas tycker sig ha märkt är Amina Hornline och Pasco Frontline som startade på Gävle och fick sista pengarna respektive först utan pengar. På Romme igår fredag blev Banker Brodde femma efter att ha hamnat långt bak, en sista sväng ute i femte spår och bra spurt förbi halva fältet över upploppet. Kanske inte riktigt samma torra krut som tidigare, men ändå godkänt.