Bra chans för Oklahoma på Valla

Stall Invest4lls Treårston Oklahoma Broline och Esprit Boko köptes båda på Elitauktionen för två år sedan. Därför kan de nu starta i fina auktionslopp på Solvalla. Bäst chans har Oklahoma som fått bra spår och möjligen möter lite lättare motstånd än Esprit.

Stall Invest4alls Treårston Oklahoma Broline och Esprit Boko köptes båda på Elitauktionen för två år sedan.  Därför kan de nu starta i fina auktionslopp på Solvalla. Bäst chans har Oklahoma som fått bra spår och möjligen möter lite lättare motstånd än Esprit.

Esprit Boko är först ut och har fått spår  längre ut på vingen bakom bilen. Efter att ha varit lite hetsig innan hon började tävla har hon skött sig prickfritt när det blivit allvar, även om hon kanske borde ha vunnit senast.

”Hon har utvecklats hela tiden och jag hoppas att hon kan få ett ganska snällt lopp här. Jag tror att de andra har svårt att springa ifrån henne och en realistisk bedömning är väl att hon kan vara trea, fyra med lite flyt”, säger Tomas Pettersson.

Oklahoma Broline har infriat förväntningarna så här långt och Tomas har lite högre förväntningar på henne:

”Jag tycker att det här loppet ser lite lättare ut och har lite förhoppningar på en framskjuten placering om det löser sig. Det är fina ston båda två och det ska bli kul att se hur långt det räcker.”

Sedan den senaste rapporteringen har Maya Gold och Adore Sutola gjort två jättelopp efter galopp på Bergsåker. Maya är lite svår i volten och hoppade i starten, men reparerade sedan storstilat till en andraplats. Adore hoppade i kamp om ledningen i första sväng, men kom tillbaka till en tredjeplats.

”Båda har verkligen utvecklats. Det kan bli skoj framöver.”

Pringles Laday blev fyra efter en ganska blek insats. ”Hon är svår att få ork i och vi måste kolla upp henne nu.” Tiguan var halvseg som femma, möjligen var det lite för långt mellan starterna.