Bra dag på Bergsåker – Bollnäs nästa

Vinst i debuten för Vickie Frontline och Leia Skywalker målfotoslagen efter hård press i ledningen. Det var fina insatser på Bergsåker idag. På tisdag gör Truelove Frontline comeback på Bollnäs och intressanta Lovely Star och Twigs Dominator kvalar.

Leia Skywalker körde Tomas till ledningen och därifrån höll hon strålande bra efter att ha fått en hård tryckare mitt i loppet. Utan den hade nog inte Carisma Mearas som liftat med i vinnarhålet hunnit fram för att vinna med minsta möjliga marginal.

”Hon är jättefin, synd bara att Leia haft lite otur och fått onödigt svåra lopp några gånger. Men insatsen idag bådar gott för framtiden”, säger Tomas Pettersson.

Vickie Frontline fick däremot ett perfekt lopp. Tomas hade sagt att han skulle köra ett snällt lopp i debuten och han släppte ledningen. Sedan hade han tur när hästen utanför galopperade så att Vickie kunde glida ut i andra par utvändigt. Bara för att sedan gå i tredje i sista sväng och avgöra ganska enkelt över upploppet.

”Det blev perfekt och hon skötte sig bra. Det kan bli en rolig treåringssäsong med henne.”

Truelove Frontline har inte startat sedan i november. Hon har haft halsproblem, men varit frisk ett bra tag nu och tränat ganska rejält inför comebacken på tisdag i Bollnäs.

”Hon är inte vässad inför comebacken, men det ser väl ut att vara ett ganska lämpligt lopp. Sköter hon sig och får ett någorlunda lopp ska hon kunna ta en penningplacering”

I Bollnäs har stallet också två intressanta hästar till kval. Lovely Star efter Love You är ett treårigt sto som tränat utan problem sedan hon köptes in på Kriterieauktionen. Välstammade Twigs Dominator fick treåringssäsongen förstörd av en gaffelbandsskada och har fått gott om tid på sig att komma igen.